Avrasya Pazarı inşaatında inceleme

Trabzon’da yapımı başlanacak Avrasya pazarı inşaatında inceleme yapıldı.

Avrasya Pazarı inşaatında inceleme

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkabnı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Ortahisar ilçesinde yapımına başlanacak olan Avrasya Pazarı’nın Moloz bölgesindeki inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İnşaatın 1 yıl içerisinde tamamlanacağı bilgisinin verildiği inceleme sırasında, Avrasya pazarı’nın yapımında emeği geçenlere de teşekkür edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Yaklaşık 350 adet işyeri olacak. Kafeterya, çay ocağı, mescit, dinlenme odaları, idare odaları gibi teşkilatlı bir eser Trabzon’un tarihinde 1980’li yılların sonlarından itibaren hep varolan önce Rus pazarı ardından Avrasya pazarı bilinen bu önemli ticaret merkezini yeniden şehrimize kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buranın sözünü vermiştik. Bu bölgenin bütününü planladık. Avrasya pazarı ile birlikte kuyumcu kent, bilim merkezi, kent meydanı, dolmuşlar için uygun alanlar ve otoparklar olmak üzere bu alan şehir için yeni bir cazibe merkezi olacak. Şehir merkezindeki Meydan’dan sonra insanların ikinci yer olarak gelmek isteyecekleri bir alan olacak burası. Ganita tarafına ekolojik köprü sözümüz var” dedi.

Ahmet Metin Genç ise "Tarihi Avrasya Pazarımız bu yerleşkede oluyor. Tüm bunlar bir taraftan şehir merkezi ile birleşirken bir taraftan sahildeki projemiz ile birleşiyor. Bu şehrin bir evladı olarak büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber