Avni Aker Stadının yerine ne yapılacak?

Başkan Gümrükçüoğlu Avnİ Aker’in yerine yapılacak proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avni Aker Stadının yerine ne yapılacak?

Haber61 - Haber Servisi - Trabzonspor’un yeni mabedi Akyazı Stadının tamamlanması sonrasında Avni Aker Stadı, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunun bulunduğu bölgede ne yapılacağı konusunda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Gümrükçüoğlu “Geçmişten Günümüze Trabzon Hakem ve Gözlemcileri Dayanışma Gecesi”nde Avni Aker Stadı, Yavuz Selim Sahası ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunun bulunduğu alana Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait lojmanların bulunduğu bölgenin de eklenerek  o bölgeye en yakışır şekilde bir şehir akciğeri oluşturulacağını söyledi.

Avni Aker Stadının yerine ne yapılacak?

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Akyazı’nın ikinci devre tesisi ve stadyumuyla hizmete girmesinin sonrasında Avni Aker boşalıyor. Karışık bilgiler olabilir. Şuanda geride kalan tarihi miras olan Avni Aker’in ve Yavuz Selim’in ve 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunun da beraber bulunduğu kompleks. Bu alanda ne ve nasıl yapılacak. Şehrin genel konsensüsü biz belediye olarak siyasilerin tümü, şehrin kanaat önderleri ve an başta sizler. Onların düşüncelerine tercüman olmaya gayret ettiğimizin sonucunda hepimizin birlikte gayretleri ile bu konsensüste tarihi miras olan hepimizin emeği olan Yavuz Selim’in oradaki 50 Bin metrekare alan içinde değerlendirilmesi ve o tarihi mirasa saygı göstererek yine yaşatılması genel kabullerin birincisidir. Bu yaşatılmanın yanına bir büyük şehir akciğeri, şehir parkı olarak düzenlenmesi de genel olarak oluşan bir kanaattir. Bunun ıssız olmaması yaşayabilir olması için sosyal etkinliği de gözeten bir iki kafeteryacığı ve bir dizi halinde bir iki çeşitli küçük ürünleri satan veya Trabzonspor hatıralarını satan değerlendiren küçük bir mağaza dizisi olarak şehir parkının yaşayabilirliğini sosyal olarak canlılığını muhafaza edecek bir proje halinde, birde o bölgeye sosyal kültürel merkez genel olarak istekler arasında yer aldı. Bu güzel düşünceleri orada hayata geçirmeyi kabul etmiştir. Bu bölgede eğer yapılabilirse doğusunun bitişiği olan Orman Bölge müdürlüğünün çok eski olan 40 lojmanı vardır. Orada bu kompleksin içine katılarak hakikaten o bölgeye en yakışır şekilde bir şehir akciğerinin oluşturulması cihetine gidilmiş olmaya çalışılacaktır. Bu gelişmeleri süreç içinde sizlere arz etmeyi sürdürürüz” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler