Avni Aker'de sona doğru

Yıkımın yüzde 80'i tamamlandı

Avni Aker'de sona doğru

Trabzon'da 1951 yılında hizmete giren ve 65 yıl Trabzon sporuna hizmet verdikten sonra 26 Ocak 2017 tarihinde Konyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının ardından kapıları kapanan ve yıkımına da 29 Kasım 2017 tarihinde başlanan Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yıkım çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Yıkıldığında yerine tam olarak nasıl bir proje uygulanacağı henüz netleşmeyen stadın yüzde 80'lik bölümü yıkılırken, kale arkalarından başlayan yıkım maraton tiribünüyle sürüyor. Yıkım dolayısıyla stat çevresini toz kaplarken yıkım işleminin bu yılın Mart ayı itibariyle tamamlanması bekleniyor. 
Avni Aker'de sona doğru

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin geçtiğimiz yıl Ocak ayının sonunda hizmete açılması ile faaliyeti sonlanan ve yeni stadın yapım sözleşmesi gereği Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) devredilen Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yıkım işlemlerini Trabzon Valiliği'ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) yürütüyor. Tarihi stadyumun hatıralarda yaşatılması için uygun bir bölümünün yıkılmadan bırakılacağı belirtilirken, yerine nasıl bir proje uygulanacağı ise henüz netlik kazanmadı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler