Atatürk Köşkü'ne ziyaretçi akını

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatlarıyla Cumhuriyet tarihinde ilk defa belediye bütçesinden tamamen restore edilen Atatürk Köşkü’nü 2015 yılı içerisinde 184 bin 606 kişi ziyaret etti.   Ziyaretçilerin çoğunluğunu

Atatürk Köşkü'ne ziyaretçi akını
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatlarıyla Cumhuriyet tarihinde ilk defa belediye bütçesinden tamamen restore edilen Atatürk Köşkü’nü 2015 yılı içerisinde 184 bin 606 kişi ziyaret etti.
 
Ziyaretçilerin çoğunluğunu yerli turistler oluştururken yabancı turistlerin çoğunluğunu ise Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçiler oluşturdu. Atatürk Köşkü 2015 yılı içerisinde en çok ziyaretçiyi Ağustos ayında çekti. Bu ayda 50 bin 882 kişi köşkü ziyaret etti.
 
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü’nün Trabzon’un çok önemli bir tarihi ve mimari zenginliği olduğuna dikkat çekerken köşkte gerçekleştirilen röleve ve restarasyon çalışmalarının ardından ziyaretçi sayısında yaşanan artıştan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
 
ataturk-kosku-(1).jpg
 
ATATÜRK KÖŞKÜ’NÜ İSMİNE LAYIK HALE GETİRDİK
 
Gerçekleştirdikleri çalışma ile köşkü ismine yakışır bir hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun bu önemli tarihi ve mimari zenginliğine gerekli bakım onarım çalışmalarını yapmak amacıyla hazırladığımız projelerin gerekli kurumların onayından geçmesinin ardından 16 Kasım 2013’te köşkün kapılarını ziyaretçilerine kapatarak çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla 4 Ağustos 2014’te köşkümüz yenilenen ve ismine layık şekle gelen haliyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. 2015 yılı içerisinde Trabzon’un bu tarihi zenginliğini 184 bin 606 kişi ziyaret etti. Köşk, haftanın her günü ziyarete açıktır. Ziyaretçi sayılarını incelediğimizde doğal olarak özellikle yaz ayalarında çok ciddi bir yoğunluğun yaşandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ataturk-kosku-(3).jpg
 
ataturk-kosku-(4).jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler