Atatürk bugün Trabzon'a geldi

Mustafa Kemal Atatürk 92 yıl önce bugün Trabzon'a geldi

Atatürk bugün Trabzon'a geldi

Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişinin 92i'nci yıldönümü törenle kutlandı. 

Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, gaziler, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşı okunurken göndere bayrak çekildi.

Öğrencilerin şiir okunması, Atatürk koşusunda dereceye girenlere ödül verilmesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Atatürk’ün Trabzon’a ilk ziyaretinin 92’inci yıldönümünü kutladıklarını belirten Kınalı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’umuzu ilk ziyaretinin 92’inci yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük onur ve gurur duyduğumu ifade ederken büyük Atatürk’ü rahmet ve saygıyla anıyorum. Mekanı cennet olsun. Tarih, bir topluluğu ‘millet’ yapan ortak geçmiş ve değerler bileşkesidir. Tarih, aynı zamanda milletlerin geleceklerine yön verirken hataya düşmemesi için başvuracakları en önemli tecrübe alanıdır. Büyük Önder Atatürk bu gerçeği hiçbir zaman aklından çıkarmamış, emperyalimz tarafından adeta bir enkaza çevrilmiş olan Osmanlı Devleti’nin külleri arasında yeni bir Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmayı başarmış ve onu bizlere emanet etmiştir” dedi.

Tören hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler