ASKON'dan sert tepki

ASKON Trabzon Şube Başkanı Yılmaz Karadeniz, sert açıklamalarda bulundu.

ASKON'dan sert tepki

ASKON Trabzon Şube Başkanı Yılmaz Karadeniz 15 Temmuz darbe girişimi ve Maçka'da gerçekleşen terör olaylarıyla alakalı basın açıklamasında bulundu.

Başkan Karadeniz Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon halkına kararlı ve cesur duruşundan dolayı teşekkür ederek, "Öncelikle, 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimi sonucu ve ilimiz Maçka ilçesinde vuku bulan hain terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da Allah’tan şifalar temenni ediyorum. Başımız Sağ olsun.  15 Temmuz 2016 Akşamı milletin ve dünya mazlumlarının hamisi ve hadimi devletimizi ele geçirmeyi hedefleyen Fetullahçı Terör Örgütü’nün, terörist unsurları öncülüğünde teşebbüs edilen cunta ve darbe girişimini ASKON Trabzon Şubesi olarak lanetliyoruz.  Sayın Valime bu olaylarda cesur ve kararlı duruşuyla Trabzon Halkına vermiş olduğu destekten ötürü teşekkürlerimi bir borç bilirim" dedi.

İHANET GECESİ

Başkan Karadeniz 15 Temmuz gecesi yapılan girişimin vatana tam anlamıyla ihanet olduğunu belirterek, "Milletçe bu yapılanmaya karşı tek yürek halinde anlı ak yüreği temiz askerimizin, polisimizin, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak, zalim ve zorba kalkışmanın liderliğini üstlenen Fetullahçı Terör Örgütüne karşı sergilediği kararlı direnişin; her anı, bütünü, süreç ve sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en mümtaz sayfaları arasında yerini alacaktır.

‘‘MİLLETİMİZ BİR KEZ DAHA TARİH YAZDI!’’

Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne de uçakları işe yaramamıştır. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi, milli irade karşısında hezimete uğramıştır.

TEŞEBBÜS EDEMEZLERDİ

Her biri aslında bir sonraki darbenin tarlasıdır. 1960 darbesi olmasaydı Türkiye 1971 muhtırası görmezdi. 1971 muhtırası başarılı olmasaydı 12 Eylül yaşanmazdı. Eğer 12 Eylül darbesi olmasaydı 28 Şubat cuntacıları da elbette darbeye teşebbüs edemezlerdi.

28 ŞUBAT'IN SESİNE KULAK VERSEYDİK 15 TEMMUZ GİRİŞİMİ YAŞANMAZDI

 28 Şubat darbesinde Rahmetli Erbakan Hocamızın sözüne kulak verseydik ve tek yürek olmayı başarabilseydik 15 Temmuz girişimi yaşanmazdı. 28 Şubat sürecinde farkına varılmayan, fakat 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milli iradeye sahip çıkılarak; kurum ve kuruluşlarımızla birlikte Ülkemiz bir avuç Siyonizm çapulcusundan kurtarılmıştır" diye konuştu.

MAYAN TUTMUŞTUR HOCAM!

Geçmişten bir ders çıkarılmasının gerektiğinin altını çizen Karadeniz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmişe şöyle bir dönecek olursak,  Sayın Necmettin Erbakan Hocamızın ‘’bu milletin tarihi, bu milletin ta kendisi, bu milletin ruh köküdür diye ifade ettiği Milli Görüş anlayışı şimdi amacına ulaşmıştır.  Aslında o günlerde hocamız darbe ve cuntaya karşı halkımızın birlik ve bütünlüğünün çözüm olacağını, ancak ve ancak milletimizin dirayeti sayesinde bunların önünün kesilebileceğini öngörmüştür. Günümüze dönecek olursak hocamızın o yıllar da vermiş olduğu öğüt amacına ulaşmıştır. Milli görüş hedefine ulaşmıştır!

AMERİKA’NIN BU OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ

Artık geçmişten bir ders çıkartarak; daha sistemli, akli selim ve adaletli hareket ederek bu tür oluşumlara meyil vermemeliyiz. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin düşmesini, diz çökmesini ve  pes etmesini bekleyenler boşuna sevinmesin,onları Allah’ın izniyle de sevindirmeyeceğiz. Avrupa’nın, Amerika’nın bu oyunlarına gelmeyeceğiz. Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin.  Birliğimiz daim olsun!"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler