Artvin'den geldiler Trabzon'da protesto ettiler

Artvin'den Trabzon'a gelen bir grup Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Artvin'den geldiler Trabzon'da protesto ettiler

Trabzon'da bir araya gelen Artvin Çoruh Üniversitesi ile Hopa ilçesinden bir grup genç, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Artvin'den Trabzon'a gelen bir grup öğrenci, Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda toplandı. Türk bayrakları taşıyan ve "Müslüman kardeşine sahip çık", "Ne mutlu Türk'üm diyene", sloganları atan grup, daha sonra buradan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü.

"Bir günü zulümsüz geçmeyecek mi dünyanın", "Salıverin dua kuşlarını, mazluma rahmet, zalime azap olsunlar" yazılı dövizlerle çeşitli sloganlar atan grup, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi.

Muhammet Nebi Demir, grup adına yaptığı açıklamada, haksızlıklar karşısında bir araya geldiklerini belirterek, Suriye'de 2010'dan itibaren devam eden savaşın bilançosu hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına da tepki gösterip, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okuyan grup, eyleme son verdi.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber