Artık zorunlu oldu! Trabzon’da PCR testleri nerelerde yapılıyor?

Sağlık Bakanlığı aşı süreçlerini tamamlamayanlar için PCR testi zorunluğu getirdi.

Artık zorunlu oldu! Trabzon’da PCR testleri nerelerde yapılıyor?

Salgınla mücadelede yeni bir döneme geçildi ve aşısız veya 2 doz aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi uygulaması başladı. Bu kişiler seyahat etmek veya sosyal etkinliklere katılmak istediklerinde negatif test göstermek zorunda olacak. Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlar, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirler arası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu göstermek zorunda kalacak. Bu kurala, 18 yaş ve üzeri vatandaşların tamamı uymak zorunda. Durum böyle olunca Trabzon’da da test merkezlerinde yoğunluk yaşanmaya başlandı

Peki vatandaşlar Trabzon’da nerelerde PCR testi yaptırabilecekler?

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşların hangi merkezlerde ve hangi saat aralıklarında PCR testi yaptırabileceklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada;

Ortahisar ilçesi Ağız ve diş sağlığı Hastanesi’nde hafta içi saat 09:00 ile 17:00, hafta sonu ise 12:00 ile 16:00 saatleri arasından PCR testi yaptırılabilecek.

İlçelerde ise İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı merkezlerinde haftanın 7 günü 13:00 ile 17:00 arasında PCR testi yaptırılabilecek.

Vatandaşların duyurulan saatlere uymaları yoğunluğun önlenmesi açısından önemli olduğunun altı çizildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber