Arap turistler gerçeği ortaya çıkardı

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon sokaklarında “Suriyeliyim Ben” yazlı kâğıtlar ile vatandaşlardan para toplamaya çalışan kişiler birçoğunun Güneydoğu’da yaşayan Kürt kökenli vatandaşlar olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; İç çatışmadan kaçarak Türki

Arap turistler gerçeği ortaya çıkardı

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon sokaklarında “Suriyeliyim Ben” yazlı kâğıtlar ile vatandaşlardan para toplamaya çalışan kişiler birçoğunun Güneydoğu’da yaşayan Kürt kökenli vatandaşlar olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; İç çatışmadan kaçarak Türkiye’ye sığınan savaş mültecileri burada Türkiye tarafından yardım alıyordu. Sayıları her geçen gün artmaya başlayınca kendilerine tahsis edilen kamplara sığmaz oldular.

Bir süre sonra kamplardan uzaklaşan savaş mültecileri çeşitli kentlere giderek burada yaşayan vatandaşlardan para toplamaya başladı. Bunu fırsat bilen bazı uyanıklar ise aynı yöntem ile birlikte para toplamaya koyuldu. Bu yönde Trabzon’a gelen bazı uyanıklar ise, buradaki vatandaşların duygularını sömürmeye devam ediyor.

Bölge son 5 yıldır Arap turizmi ile canlanırken kente gelen turistler, Trabzon sokaklarında Suriyeli gibi gezen şahıslar ile konuşmaya başlayınca gerçek ortaya çıkıyor. Adını vermek istemeyen bir firma yetkilisinin haber merkezimiz arayarak durumu aktarması ve Trabzonluların uyarılmasını istedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler