Araklı'da 155 MM top mermisi bulundu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Araklı İlçesi tarihi bir köprünün üzerinde 155 MM’lik top mermisi bulundu. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; İlçenin merkez mahallesinde bulunan tarihi köprünün restarasyonu sırasında yüklenici firma çalışanı B.A,

Araklı'da 155 MM top mermisi bulundu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Araklı İlçesi tarihi bir köprünün üzerinde 155 MM’lik top mermisi bulundu.

Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; İlçenin merkez mahallesinde bulunan tarihi köprünün restarasyonu sırasında yüklenici firma çalışanı B.A, kazı yaptığı sırada bir adet top mermisi buldu.

B.A, daha sonra 156 telefonlarını arayarak Jandarma ekiplerine haber verdi. Merminin bulunduğu bölgeye önce Araklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Top mermisimisinde inceleme yapan Jandarmalar mühimmatın “ taşlar ve toprakların” arasında sıkıştığını tespit etti. Daha sonra durum İl Jandarma Komutanlığına bildirildi.

Köprünün etrafından geniş güvenlik tedbiri alındıktan sonra ilçe Cumhuriyet Başsavcısı bir dizi incelemelerde bulundu. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Büro Amirliğinden bomba uzmanı olay yerine gelerek top mermisi üzerinde incelemede bulundu. Yapılan çalışmada top mermisinin cinsi ve menşei tespit edilemedi.

Uzmnalar tarafından imha edilen mühimmatın en az 200 yıllık olduğu belirtildi.

Haber : Şükrü Üçüncü

top-mermisi-640x360.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber