Araklı turizmi kalecik kalesi ile kalkınacak

Trabzon'da Araklı'nın turizm potansiyelini artıracak Kalecik kalesi projesi için imzalar atıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Araklı Belediyesi tarafından yürütülecek olan ‘Kayıp Olan Değerlerimiz ve Kalecik Kalesinin Sı

Araklı turizmi kalecik kalesi ile kalkınacak

Trabzon'da Araklı'nın turizm potansiyelini artıracak Kalecik kalesi projesi için imzalar atıldı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Araklı Belediyesi tarafından yürütülecek olan ‘Kayıp Olan Değerlerimiz ve Kalecik Kalesinin Sırrı Projesi’nin sözleşmesi imzalandı. 
 
Mali destek programı kapsamında desteklenecek olan projenin sözleşmesi DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi tarafından imzalandı.
 
Proje ile Kalecik Kalesi’nin turizme kazandırılacağını ifade eden Başkan Çebi, “Araklı ilçemizin turizmden hak ettiği payı alması, turizmle özdeşleşmesi ve ilçemizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. DOKA ile imzaladığımız proje sözleşmesi ile inşallah tarihi Kalecik Kalesi’ni daha da güzelleştirip turizme açacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
arakli-doka.jpg
 
Araklı ilçesinin önemli bir destinasyon merkezi haline gelmeye başladığını belirten DOKA Genel Sekreteri Kaldırım ise, “Özellikle Kalecik beldesi önemli tarihi konakların bulunduğu, tarihi yolun geçtiği güzel bir merkez. Kale bölgesinde yapılacak çalışmalar orayı önemli bir destinasyon haline getirecektir. İlçelerimizde hayata geçirilecek olan bu tür yatırımlar bölgemizde birkaç destinasyona bağlı yürüyen turizme yeni alternatifler kazandırmış olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Turizm çalışmaları kapsamında hayata geçecek yeni işletmelerle yeni iş imkanlarının doğacağına dikkat çeken Kaldırım, “Yapılacak bu tür yatırımlar bölgemizdeki turizme hem yeni bir ses yeni bir soluk getirecektir hem de gelirin tabana yayılmasını sağlayacaktır. Burada özellikle yaptığı toplantılarla ve verdiği direktiflerle bölgemizde turizmin yeni bir aşamaya geçmesinde, yeni stratejiler geliştirilmesinde ve uygulamalarda bütünlüğün sağlanmasına ivme kazandıran sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
‘Kayıp Olan Değerlerimiz ve Kalecik Kalesinin Sırrı Projesi’ ile yapılacak olan peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemeleri sayesinde Kalecik Kalesi’ni görmeye gelen insanların hem eğlenip hem de dinlenerek vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmak hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler