Araklı halkı çöp tesisi için itiraz edecek

Araklı halkı Taşönünde yapılacak tesis için itiraz etmeye hazırlanıyor.

Araklı halkı çöp tesisi için itiraz edecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yapmayı planladığı ve bakanlık tarafından nihai onaylanan Araklı Taşönü Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi ÇED raporuna, bölge halkı toplanacak imzalarla itiraz etmeye hazırlanıyor.
 

Araklı'da yapılması planlanan katı atık tesisine oluşturulan platformlarda yapılan çalışmalar sonrası bugün Araklı'da Araklı Belediyesi önünde, Balıkhane karşısında, Kadınlar pazarı yanında stantlar kurup hazırlanan itiraz dilekçelerine yöre halkının atacağı imzalarla destek istediler. Bugüne kadar Bine yakın imza toplandı.

İTİRAZ İÇİN TRABZON'A GİDİLECEK

İmzalanan dilekçeler yöre halkı ve STK'lar tarafından büyük bir katılımla Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne basın açıklaması eşliğinde teslim edilecek.

Trabzon Araklı Taşönü Sos. Yar.ve Day. Dernek Başkanı Sadık Yakupçebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu insanlar sofrasındaki kansere hayır demek için burada toplanmış durumda. Araklı’ya ait köyler var. Ortaköy, Yeşilce Köyü, Araklı’nın merkezi. Burada daha önce turistik alan olarak tahsis edilen alanın kuş uçuşu mesafe tam 1800 metre. Muhtarlarımız burada. Karşıda Arsin’e ait köyler var. O köylerle ilgili şuanda burada insan olmadığı için onları telaffuz etmedim. Esas problem hem Arsin’de hem Araklı’da bunca nüfus yok sayılıyor. Ben sormak istiyorum. Evinizin bahçesine böyle bir kanser saçan tesisin kurulmasına razı mısınız? Mutfaklarınıza, yemeklerinize sizi yavaş yavaş öldürecek kanserojen gıdaların girmesine razı mısınız? Dolayısıyla yöre halkı başta hukuki mücadeleyi başlatmakta kararlıdır. Bu konuda çalışmalar zaten yapılıyor. Son bir şey söylemek istiyorum. 15 Temmuz’da bu insanlar, biz tanka siper olduk, mermilere siper olduk ama an gelecek iş makinelerine karşı da siper olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber