"Araklı Araplar için vazgeçilmez olacaktır"

Araklı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya belediye meclis üyelerinin yanı sıra Araklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Zihni Hancı, KTÜ'den Prof. Dr. Bayram Uzun, Şehir Planlamacısı Ayhan Turan katıldı.   ARAKLI'NIN COĞ

"Araklı Araplar için vazgeçilmez olacaktır"
Araklı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya belediye meclis üyelerinin yanı sıra Araklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Zihni Hancı, KTÜ'den Prof. Dr. Bayram Uzun, Şehir Planlamacısı Ayhan Turan katıldı.
 
ARAKLI'NIN COĞRAFİ KONUMU VE DOĞA HARİKASI BÖLGELERİ MASAYA YATIRILDI
 
Toplantıda konuşma yapan Araklı Belediye Başkanı Recep ÇEBİ şunları söyledi. ''İlçemiz Trabzon'un ikinci büyük ilçesi konumundadır. İlçemizde ticaretle, eğitimle ve turizmle öne çıkmak istiyoruz. Karadeniz bölgesi doğa harikası olması münasebetiyle turizmle öne çıkan bir bölge ve Araklımızda turizmle alakalı çok güzel yerlerimiz var. Trabzon'da sahil dolguları ön planda ve bizde bu amaçla turizmden faydalanmak istiyoruz. Araklımızda tarihi zaneyer kalemiz, turup, pazarcık, yılantaş, mahura suyu gibi doğa harikası turizm mevkileri mevcuttur. Araklımızı düzgün ve güzel bir şehir planlamasıyla ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Araklının geleceğini düşünerek yüzyıla hitap edecek projeler üretmeyi hedef ediniyoruz.'' dedi.
meclis1.jpg
 
PROF. DR. BAYRAM UZUN ''ARAKLI ARAPLAR İÇİN VAZGEÇİLMEZ OLACAKTIR''
 
Mecliste konuşma yapan Prof. Dr. Bayram Uzun Araklı için önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Bayram Uzun, ''Araklıda kentin kalbinin atması için doğru analiz ile güzel şehir planlaması yapmak gerekiyor. Kayda değer çalışmaların hayata geçirilmeden önce vatandaşların görüşlerinin alınarak gerekli araştırmanın yapılması çok önemlidir. Trabzon'a gelen Araplara neden Trabzon'u tercih ettiklerini sorduğumuzda çok ilginçtir ki bizlere Küresel Isınmanın etkilenmeyeceği tek yerin Trabzon olduğunu söylediler. Kuran'da geçen cennetin yeşilliklerinden dolayı Karadeniz'in de yeşil vadilerle çevrili olması onlara cazip geldiğindendir ki Trabzon'u tercih ediyorlar.
 
Araklı Araplar için vazgeçilmez olacaktır. Çünkü doğa harikası mevkileri mevcuttur. Çok güzel projelere ev sahipliği yapabilecek coğrafi konuma ve doğaya sahiptir. Trabzon'da havalimanının yeri gerçekten yanlıştır. Bunu gerekli mercilerle de görüştüm. Bu havalimanının yapılması gereken yer Araklı'dır. Eğer böyle bir şey mümkün olabilirse Araklı gerçekten devasa bir kent olacaktır.''
 
 
 
Şehir Planlamacı olan Ayhan Turan konuşmalarından ötürü Prof. Dr. Bayram Uzun'a teşekkür ederken şunlara değindi; ''Araklıda birçok turizm alanı var. Planlama yetkisi Turizm Bakanlığındadır. Turizm Bakanlığı ve gerekçi mercilerle bu bölgelerin planlaması görüşülmelidir. Tabi ki planlamaya geçmeden önce iyi bir araştırma ve analiz yapmak gerekmektedir. Ayrıca Karadere Vadisi çok ciddi bir vadidir. Burasıda özellikle değerlendirilmesi gereken bir vadidir. Geleceğimizin yüzyılına hitap edecek projeler ve alanların yapılması gerekmektedir.''
 
 
 
Araklı'nın tüm coğrafi konumunun masaya yatırıldığı meclis toplantısı çok verimli geçti. Yapılacak olan projelerle Araklı Karadenizin İncisi haline gelecek mega bir şehir olacaktır. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler