Arabistan'ın 8 şehrinden Trabzon'a direk seferler başlıyor

Trabzon'a Sudi Arabistan'ın 4 şehrinden yapılan direk uçak seferlerine 4 şehir daha ekleniyor.

Arabistan'ın 8 şehrinden Trabzon'a direk seferler başlıyor
Surdi Arabistan'ın 4 şehrinden Trabzon'a yapılan direk uçuşlara 4 şehir daha eklenerek 8 şehirden direkt uçuş yapılacak.

Körfez ülkelerinin Doğu Karadeniz’e ilgisinin artması sonucu Suudi Arabistan’ın 4 şehrinden Trabzon’a yapılan direkt sefer sayısı 8’e çıkıyor. 

Konuyla ilgili bilgiler veren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yaptıkları çalışmalar sonucu Suudi Arabistan’ın 4 şehrinden Trabzon’a düzenlenen direkt uçak seferlerinin Ramazan Bayramı’ndan sonra Suudi Arabistan’ın 8 şehrinden devam edeceğini söyledi. Bölgeye çok yoğun talep olduğunu dile getiren Kaldırım, “Doğu Karadeniz Bölgemizi alternatif turizm merkezi haline getirmek için özellikle hedef pazarımız olan Körfez ülkelerinde tanıtımlara ve onların burada daha rahat tatil yapmalarına yönelik hizmet kalitesinin artırılması ve altyapısının geliştirilmesine dönük stratejik yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz. Fuarlara katılıp bölgemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bunun sonuçlarını almaya başladık. 2010 yılında 30 bin Arap turistten 2015 yılında 450 Bin Arap turist sayısına ulaştık. Ayrıca bugün Trabzon’a Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde, Medine, Tabük, El Kasım, Yanbu, Dammam ve Hail kentlerinden direkt uçak seferleri başlamıştır. Bunun yanı sıra Kuveyt ve Abu Dhabi’den de seferler başlayacak. Geldiğimiz nokta sadece Bölgemiz turizmi için değil ülkemiz turizmi içinde çok sevindirici ve gurur vericidir” dedi.

Önemli bir nüfusa ve yüksek harcama yapabilme potansiyeline sahip Arap ülkeleri turizminden Türkiye’nin sadece yüzde 5 pay alabildiğini belirten Kaldırım, bu payı yükseltmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Bölgemizin, Körfez turizm pazarındaki şu anki konumunu sadece bir başlangıç olarak görüyoruz ve gidilecek daha çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Biz, turizm sektörüne sadece ekonomik girdi olarak bakmıyoruz, turizmi aynı zamanda bölgeyi sosyal ve kültürel yönden geliştiren bir kalkınma modeli olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Kaldırım, Doğu Karadeniz’in turizmde altın yıllarını yaşadığını, Ramazan Bayramı’ndan sonra Suudi Arabistan’ın 8 şehrinden başlayacak direkt seferlerin bölge turizmini daha da canlandıracağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler