ANDA’dan Trabzon Valiliği’ne çağrı

ANDA, Trabzon’da basın mensuplarıyla buluştu.

ANDA’dan Trabzon Valiliği’ne çağrı

ANDA Kardeşlik ve Vefa Derneği, Trabzon’da basınla buluştu. Dernek başkanı Yunus Ersoy ve yönetiminin hazır bulunduğu basın toplantısında derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verilirken, Trabzon Valiliği’nden de isteklerini belirttiler.

Başkan Ersoy “ANDA'ya tesis edilecek vat limanı-marina gibi bir tesis sayesinde, ekipmanlarımızın konuşlandırılması ve egitimlerimizin sürdürülmesi sağlanırsa olası felaket durumlarında vatandaşlarımıza çok daha kolay bir şekilde yardım sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Ersoy’un açıklamaları şu şekilde;

Öncelikle böyle önemli bir konuda bizim sesimizi geniş Nelere iletmemize vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere medya ve sivil toplum arasında doğal bir bağ vardır ve bu bağ ne kadar kuvvetliyse her iki tarafın faaliyetleri de o kadar verimli olur. Bu vesileyle üstlendiğiniz önemli vazifeyi layıkıyla yerine getirdiğiniz için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Öncelikle ANDA Kardeşlik ve Vefa Derneği'nden kısaca sizlere bahsetmek istiyorum. 2014 yılında başlayan çalışmaları 2016 yılında resmiyet kazanan ANDA Kardeşlik ve Vefa Derneği, birbirinden farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu kurum ve kuruluşların başında ilgili bakanlıklar ile AKUT, AFAD ve Kızılay bulunmaktadır. İnsani yardım, arama-kurtarma ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra birçok projeye imza atan ANDA, sağına soluna bakmadan ben varım diyenlerin oluşturduğu bir gönüllü ordusudur. Peki bu gönüllü ordusu neler yapmaktadır? Bugüne kadar özellikle Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi, Hatay Yayladağı ve ülke içerisinde ki diğer mülteci kampları başta olmak üzere 300 civarı insani yardım tırını bölgelere AFAD VE KIZILAY ile birlikte gönderdik.

Bunun yanı sıra El Bab'da 382 ve Afrin'de 110 yetimin bulunduğu yetim merkezlerimiz bulunuyor. Buralarda yetim çocuklarımıza savaş sonrası sosyal hayata adapte olabilmeleri için rehabilite hizmetleri, Türkçe dersleri ve futbol, tekvando gibi spor dallarında eğitimler veriyoruz. Yine bölgedeki gençlere ve kadınlara yönelik mesleki ve kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz. Anda Kardeşe Vefa Derneği olarak sadece Suriye'de değil Mazlumun olduğu her yere Türk’ün Vefalı elini uzatma gayesindeyiz. Bunun için özellikle Ramazan ayları ve bayramlar başta olmak üzere her dönem Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova ve Uganda gibi ülkelerde de gerek ayni gerek nakdi ve gerekse eğitim faaliyetleri ile destek olmaya çalışıyoruz. ANDA'nın yurtiçi ve yurtdışında gösterdiği tüm bu faaliyetler başta İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere üst düzey tebrik ve takdirlere layık görülmüştür. Derneğimiz bünyesinde sürdürülen Arama Kurtarma Kurtarma faaliyetlerimize de özellikle değinmek istiyorum. Yaklaşık bir yıldır Bursa Merkezli olarak çalışan Arama Kurtarma ekibimiz sayısal ve envanter anlamında bölgenin en seçkin ekipleri arasında yerini almış olup son dönemde Bursa civarında bulunan bütün yangın, sel, kayıp gibi olaylarda yerlerini almış olmaktadır. Yine en son Rize'de yaşanan sel felaketinde de ANDA görev başındaydı. AFAD ve AKUT ekipleriyle kol kola vererek yürüttüğümüz çalışmalarda tam 4 vatandaşımızı kurtardık.

Trabzon şubemizin yalnızca 2 ay önce açılmış dikkate alırsak 60 kişilik bir ekiple sahada görev yapmanın önemi daha net anlaşılacaktır. Arama kurtarma faaliyetlerimiz; 367 eğitimli arama kurtarma gönüllüsü Merkez Ankara'da bulunan 2 katlı binası Bursa'da yer alan 3 katlı hizmet binası 27 il temsilciliğine yer alan ofisleri 7 adet 4x4 arazi aracı 3 adet minibüsü 1 adet termal drone 4 adet drone 1 adet bot 1 adet 14x4 kar paletli ATV'si Genel dağcılık malzemeleri ve Kısmi enkaz malzemeleri ile son sürat devam etmektedir. Bu noktada şuraya özellikle değinmek istiyorum! ANDA'nın potansiyel hareket kabiliyeti, elinde bulundurduğu imkânlardan çok daha fazladır. ANDA, arama-kurtarma faaliyetleri için gerekli yer, mekân ve tesislerin sağlanması durumunda şu ankinden çok daha aktif ve verimli hizmetlere imza atacaktır. Bu noktada özellikle Trabzon Valiliği'ne çağrıda bulunuyorum.

ANDA'ya tesis edilecek vat limanı-marina gibi bir tesis sayesinde, ekipmanlarımızın konuşlandırılması ve eğitimlerimizin sürdürülmesi sağlanırsa olası felaket durumlarında vatandaşlarımıza çok daha kolay bir şekilde yardım sağlayabiliriz. ANDA'ya tahsis edilecek böyle bir tesis hayati anlam ifade etmektedir. Herkes elini taşın altına koymalı. Mevzubahis böyle önemli bir mesele olduğunda bütün hesaplar bir kenara bırakılmalı ve insan hayati öncelemelidir. Bu vesileyle sesimizin ulaştığı tüm vatandaşlarımıza ve siz değerli basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber