Anahtar Deliği 27.05.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 27.05.2021

Büyükşehir meclisinde tatlı atışma

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’ni Mayıs ayı toplantıları dün sona erdi. Bugün ve yarın ise TİSKİ Genel Müdürlüğü’nün genel kurulu yapılacak.

Dün gerçekleşen Mayıs ayı son meclis toplantısına ise Atilla Ataman Başkanlık etti. Ataman’ın yönettiği oturumlarda genelde CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ile tatlı atışmaları olur. Onlardan biri de dün yaşandı.

2020 yılı Bütçe kesin hesabının görüşüldüğü oturumda Turgay Şahin pandemi dönemine dikkat çekerek “Kredi çekip borçlandık. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazımdı” dedi. Ataman ise buna karşılık “Eğer kar edeceksek kredi çekmekte zarar yok. Hem CHP zamanında ayağımızı uzatacak yorgan bile yoktu “ dedi.

Buna karşılık Şahin ise “O zaman dolar 1,5 liraydı şimdi ise 8 lira” deyince Ataman da “Olmayan dolar 1,5 lira olsa ne olur” ifadesini kullandı.

Bu ikilinin atışması salondaki gergin havayı bir nebze de olsun dağıttı.

**

Salih Cora meclis kürüsünden destek verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun açıklamaları ile ilgili CHP grubunun verdiği önerge üzerine partimiz adına konuşma yaptı.

Cora yaptığı konuşmasında “Son zamanlarda özellikle Türkiye düşmanı bir ülkeye kaçan firari bir müfterinin iftiralarıyla beraber ve onun karalamalarıyla hiçbir şekilde Türkiye'nin gündemi esir alınamaz. Bu kaset siyasetinden, bu video siyasetinden, bu kayıt dışı siyasetten vazgeçin, buradan size ekmek çıkmaz. Biz ekşi yemedik ki karnımız ağrısın. Gocunacak yaramız yoktur, açılacak aramız yoktur. İçişleri Bakanımız bu tür illegal yapılar, kerameti kendinden menkul sananlar ve belirli şekilde mevzi elde etmeye çalışan şahıslarla korkusuzca mücadele etmiştir, bunların ümüğünü sıkmıştır, nefeslerini kesmiştir, yaşamı onlara zehir etmiştir. Ben ne yaptım ona diyerek başkalarından aman dilemek durumuna düşmüşlerdir. Elbette ki içişleri bakanımıza sallayacaklardır. Elbette ki Türkiye’yi hedef seçeceklerdir. Takibi Türki ye üzerindeki hedeflerini gerçekleştirmek için buna engel olmak isteyen güçleri de, aktörleri de bertaraf etmeye çalışacaklardır. Biz bunlara prim vermedik asla da prim vermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

**

Trabzon heyetinden Bakan Soylu’ya destek ziyareti

Son günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında oluşturulan gündem nedeniyle, Bakan Soylu’ya destek mesajı yağıyordu.

Sadece mesajla yetinmeyen Trabzon heyeti destek için Bakan Soylu’yu makamında ziyaret etti.

Ziyaret Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu ile birlikte gerçekleşti.

Ahmet Metin genç yaptığı açıklamada “Kıymetli hemşehrimiz İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret ederek hasbihal ettik. Tüm mafyatik hezeyanlara, teröristlere, memleket düşmanlarına inat her daim Bakanımızın yanındayız. Misafirperverliğinden ötürü şükranlarımızı sunarız.” İfadelerini kullandı.

**

Maraş Caddesi vatandaşı ikiye böldü

Trabzon’da uzun zamandır tartışılan Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması konusu bu aralar ciddi bir şekilde konuşuluyor. Zorluoğlu bir çok kesim, kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinden görüş alıyor.

Mevcut halinde mi kalacak, kısmi mi kanacak yoksa tamamen mi kapanacak karar verilmeye çalışılıyor.

Haber61 ekibi de Trabzon sokaklarında vatandaşlara bu konuyu sordu. Kimisi Maraş Caddesi’nin kapatılmasını “ihanet” olarak tanımladı kimisi ise “Çok güzel olur” dedi.

Aslında Trabzonlular da bu konuda ikiye bölünmüş durumda.

Bu projeyi uygulamaya koyacakların işi çok zor.

Haber61 ekibinin yaptığı röportajı izlemek için tıklayın…

**

Trabzonspor formalarından en çok o beğenildi

Trabzonspor yeni sezon formalarını tanıttı.

Her sezon olduğu gibi 3 farklı model sundu. Çubuklu, Beyaz ve Lacivert modelleri taraftarın beğenisine sundu.

Haber61 ekibi Trabzon sokaklarında vatandaşın yeni formalar hakkında fikirlerini sordu.

Baştan söyleyelim genel favori çubuklu, 2. Sırayı Lacivert alıyor. Beyaz forma bir kısım tarafından beğenilse de çok satacak gibi durmuyor.

Haber61 ekibinin yaptığı röportajı izlemek için tıklayın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber