Anahtar Deliği 21.11.2018

Anahtar Deliği 21.11.2018

Anahtar Deliği 21.11.2018

AK PARTİ TRABZONSPOR MODELİNİ DÜŞÜNÜYOR

AK Parti Trabzon’da temayül yaptı. Bu temayülün sonucu asla açıklanmaz. ‘Açıklandı şu isimler kafayı çekti’ denilse de doğru kabul edilmez. Ama üç aşağı beş yukarı tahmin edilir. Mesela ilgi gösteren ilçelere bakılırsa oylamaya katılan yoğun katılan ilçelere oralarda delegasyonun ciddi anlamda ilçe belediye başkanını değişmek istediği anlaşılır. Bu ilçeler kimlerdir diye de yazılanları görüyoruz. En ağırlıkta Akçaabat. Başı çeken. Ortahisar ardından geliyor. E bu da delegasyonun ağırlıkta olduğundan olabilir. Ama değişimde istenebilir. Şimdi AK Parti siyasi kulislerinden böyle varyasyonlar hesaplanıp düşünülüyor. Ha bize kalsa çok da umursamamak gerekir! Çünkü temayülden ne çıkarsa çıksın. Temayül bunun sadece bir aşaması. Anketler var, kamuoyu yoklamaları var… Var oğlu var..

Şu anda halk anketlerinde AK Parti adaylarını sorgulatıyor. Bir de bir bomba başkent kulisi verelim Trabzon’a AK Parti Trabzonspor modeli getirmek istiyor diye duyduk. Bu nasıl olacak? Şöyle Trabzonspor’da bir şehir dışında yaşayan başkan getirildi, bir de asbaşkan olarak şehirde yaşayan tercih edildi. Başkanla şehir arasında köprü kursun diye.. Uzun yıllardır Trabzonspor yönetimleri böyle oluştu. İşte AK Parti’de bu yerel seçimlerde şunu yapacak; Büyükşehir’e ithal bir başkan adayı önerecek, Ortahisar’a da asbaşkan görevinde şehrin içinde yaşayan biri olacak!

İşte Trabzonspor modeli böyle oluyor.

BAKANLIK TRABZON’A KAYYUM ATADI!

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hakan Usta, ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Turan Altuntaş arasındaki çekişme hatırlarsanız Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne sıçramıştı. Burayı Turan Altuntaş’a yakın Serkan Selim yönetiyordu. Hakan Usta imza toplayarak seçim istedi. Ama olmadı. Ardından kooperatife kayyum atandığı bilgisi geldi. Eve doğruymuş. Hemen Ömer Hakan Usta’yı aradın, Ticaret Bakanlığından 2 müfettişin kooperatifi denetlemek için ve olağanüstü seçime götürmek için çalışmalara Trabzon’a gelerek başladıklarını söyledi. Haber61’in sorularını yanıtlayan Başkan Usta, “Biz baştan beri zaten seçime gidilmesi yönünde karar alınması gerektiğini söyledi. Ama direttiler. Ülke genelinde bin tane kooperatifin 999’u seçimini yaptı, onlar ise seçim yapmamakta diretti. Koltuk kaygısı içerisindeydiler.

Kooperatifi kredi veremez hale getirdiler. Bakanlık tarafından el çektirildiler şimdi olağanüstü genel kurul yapılacak seçime gidilecek yeniden kooperatif yapılacaktır” dedi.

Bu arada kefalet kooperatifleri Trabzon’da düzgün yönetilmiyor. Esnaf teşkilatları çok zayıf. Her yerde aynı isimler! Bir bakıyorsunuz bir tarafta oturan öteki tarafta makama da sahip. Bu iş cılkını çıkardı artık. Trabzon’da esnaf teşkilatları tamamen yenilenmesi lazım. Esnafın derdini dinleyen yok: Savunan yok. Ancak yandaşlara, kendine yakın görünenlere kolaylık var, her türlü hizmet var, kredi var. Bakın bu eleştirileri her dönem yaptık. Bu eleştiriler boş değil. Bu eleştirileri esnafımız bize söylüyorlar. Sokakta karılaştıklarında dert yanıyorlar. İhbar hattımıza yazıyorlar. Esnafı yönetenler lütfen vicdanlı yönetin!

İddialara cevap verin.

CHP’YE BÖYLE SESLENDİ; VOLKAN CANALİOĞLU YOKSA B PLANINIZ NE?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi personellerinden olan Karadeniz Gazetesi yazarı Ebru Tavşak, yine ciddi ve önemli konulara parmak bastı. CHP’ye zehir zemberek bir yazı kaleme aldı. Aday çıkaramamalarından dem vurdu ve şöyle seslendi; “Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon’u kafasından ilmiş! Volkan Canalioğlu’nu istemiyorsanız siz neden yoksunu?”

Hem de ne yazı… Volkan Canalioğlu’nu istemeyen CHPlileri hedef alan Ebru Tavşan, “Gittiğiniz restoranların masalarında Volkan Canalioğlu’nu eleştirerek mi seçimi alacaksınız? Tamam Canalioğlu olmasın B planı var mı? Yok!” diye de çıkıştı.

Kulislerde konuşulana göre İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı ve Milletvekili Hüseyin Örs, Volkan Canalioğlu’nu aday göstermek istiyor. Lakin buna karşı Canalioğlu CHP ile birlikte beni aday gösterin ittifak yapın diyor. Buna CHP yanaşmıyor. Görüştüğümüz bazı CHPliler, “Canalioğlu belediye başkanlığı vekillik yaptı CHP sayesinde ama aday gösterilmedi diye partisine küstü. Daha CHP’den aday gösterilmesi imkansız” diyorlar. Tabi bu her CHPlinin görüşü değil. Belli bazı CHP kurmayları var. Partiyi yönetenlerin belli bir kaçı. CHP, Trabzon Büyükşehir Belediyesine aday gösterme konusunda KTÜ’den ve bir il dışından adayla görüş halinde.. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’un önünde iki isim var. Bu isimler üzerinde kafa patlatıyorlar.

61 YAŞIMDA ARTIK TRABZON’DAN GİTMEYECEĞİM!

Kan ve kök hücreden yapay deri üreten Prof. Dr. Ercüment Ovalı’yı Trabzon camiası yakından tanır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 10-12 yıl önce kök hücre laboratuvarı ATİ’yi açtı. Burada başına gelmeyen kalmadı. İnsan üzerinde deney yapıyor bile dendi. Adı Ergenekon iddianamesine girdi, yargılandı. Hrant Dink suikastı sanıklarıyla ilgili suçlandı, kanser hastalarından yüksek meblağlar alıp deney ilaçlarıyla ölüme sürüklemekle itham edildi. Ardından ATİ’yi bırakmak zorunda kaldı. Sonra İstanbul’da bir kapı açıldı, tekrar çalışmaya başladı.

Gittiği yerde kendi ekibini ve merkezini oluşturdu. Şimdi kendi imzasıyla 36 ürün kazandırdı.

“Kan ve Kök Hücreden Yapay Deri Üretimi” yani ‘DermoTürk’ ile ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin ‘En İyi Deneysel Araştırma’ ödülünü aldı. Ödülü de Trabzon’da PKK’nın şehit ettiği 15 yaşındaki Eren Bülbül’e adadı. Mutlu, gururlu. Trabzon’da karşılaştık.

Kendisinde Haber61’in her zaman ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Eren Bülbül’e ödülünü armağan ettiğinde ilk Haber61’in bunu farkedip haberleştirmesinin ardından tüm dünyanın duyduğunu ve ondan sonra bu nedenle GQ’nda da ödül aldığını 'Yılın Bilim Ödülü' ödülünü aldığını söyledi.

Hasret giderdikten sonra ne yapacağını sorduk.

1 yıl sonra tam 61 yaşında olacağını ve Trabzon’a yerleşeceğini söyledi. Çalıştığı merkeze danışmanlık yapacakmış ve yerine bir öğrencisini yetiştirip bırakacakmış. Hatta 3 ay önce çalışmalara başlamış bile.. Bir de kitap çıkaracağını öğrendik. Konusunu söylemedi ama baya bir heyecanlı olduğunu gözlemledik. Genelde Trabzon’da giderler ama o yerleşmek istiyor. Trabzon’u çok sevdiğini ifade ediyor. “Bu şehir bana hayat veriyor” diyor.

MÜSİAD TRABZON ŞUBESİ NEREYE UÇTU?

MÜSİAD Trabzon Şubesi, İstanbul’da 21-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EXPO İstanbul Fuarına katılacak. Trabzon’dan tüm yönetim burada olacak. Dünyanın her noktasından yatırımcılar bu fuara davet edildi. Bu fuar Trabzon iş dünyasından da cazip kılınıyor. Bakalım ne kadar şehre yatırımcılarına katkısı olacak? MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu Trabzon kanadını organize eden isim oldu. Bazıları onu eleştirdi. Kendine yakın medya mensuplarını getirdi falan diye ama aldırış etmedik. Böyle organizasyonlarda mutlaka böyle şeyler söylerler. Yani illaki her şeye tam da olacak değil ya! Zaten MÜSİAD daha önce medya konusunda epey bir eksikliği oldu. Şu son zamanlarda dikkat ediyorlardır. Böyle görüyoruz zaten. Ettiklerini görüyoruz.

17-25 Aralık öncesi bazı konularda bariz hatalar yapıldığı göz önüne alındığında daha böyle şeylerin tekrarlanacağını düşünmeyiz. MÜSİAD Trabzon’un ciddi sivil toplum kuruluşlarından biri. Yöneticileri de aynı şekilde önemli öne çıkan isimler. Şu anda da MÜSİAD yerel seçimlerde kimi aday gösterecek diyorlar.

Akıllarında bir kaç isim var ama..

Neyse fuardan girdik nerden çıktık..

Devamını daha sonra analizlerimizle destekler yazarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber