Anahtar Deliği 16.10.2020

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 16.10.2020

DİVANA LİSTE SUNACAK MI?

AK Parti Of İlçe Başkanlığı yarışında genel merkez Ahmet Çapoğlu’nu tercih etti.

Ve dediki; “Ben Ahmet Çapoğlu ile kongreye gidicem sizde bu kararıma uyup aday olmayacaksınız. Destekleyeceksiniz.”

Buna karşı çıkan İlçe Başkan adaylarından Ünal Çelik, delegenin kararına herkes saygı duyacak ben divana liste mi sunacağım” diyerek diretti.

Yarın Of’ta müthiş bir kongreye şahit olabiliriz.
 

ÖNCE MEYDANDAKİ İŞLETMELER DENETLENSİN

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Başkan Murat Zorluoğlu TİSKİ’nin kullanımı için 54 milyon lira istedi. Bu da mecliste onaylandı. Beşirli bildiğiniz gibi kanalizasyon kokuyor, meydanda yağmur suları kanalizasyona karışıyor, alt yapı çok kötü, şehrin merkezinden gelen kokular şehri adeta etkisi altına alıyor, su kesintileri her dönem daha sık olmaya başladı. Şehrin nüfusunu artık alt yapı kaldırmıyor. TİSKİ de bu ödenekle alt yapıya önem verilecek ve çalışmalar hızlanacak.
Şimdi bu noktada bu paranın nereye kullanılacağı nasıl kullanılacağı şehirde tartışma yarattı. Mesela kimisi Ortahisar merkezinde bu alt yapı çalışmaları yapılmalıdır diyor. Kimine göre her yer içler acısı nasıl olacak diyor? 
Haliyle TİSKİ adım adım takip edilecek. Bakalım neler olacak? Başkan Murat Zorluoğlu bir konuşmasında, “Belediye başkanları için alt yapıya yatırım yapmak risklidir ama bunu yapacağım. Bu şehri su sorunundan ve kokudan kurtaracağım” demişti. Başkan Murat Zorluoğlu’na tavsiyemiz daha restorantlar denetlenmiyor merkezde! Normal şekilde yağmur, musluk suyu ve yağlar aynı yerden akıp gidince donan yağlar bakteri üretiyor ve koku yapıyor. Önce meydandaki tüm işletmelerin akarlarını denetlemesidir. Gereken cezalar verilmelidir.

DERİNLERE DOĞRU BİR YOL ALALIM DEDİK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde ve Ortahisar Belediyesi koridorlarında söylenenlere arada bir kulak veririz. Arada bir buralarda neler dendiğine bakarız. Kim ne diyor hangi kurumdan ne ses çıkıyor. Personeller arasında neler oluyor. Geliyor tabi bazı şeyler ama dedikodu der geçeriz. Ama kimileri vardır ki geçemiyoruz. Mesela Ankara’ya giden, Trabzon’a vaat edilen söz verilen, mega proje denilen maliyeti yüksek projeleri hep aynı isimler gönderilerek takip ediliyor ama neden? Sorusu ve tartışması alevlenmiş durumda! Bunu bize söyleyen belediyeden üst yetkili. İsim vermeyeceğiz o da buna biraz tepkili. İşin ilginç tarafı Söylediğim bir iki isim var ve görevlendirilen isimlerle aynı. Yani sadece o isim yada isimler mi olacak? Neden peki onlar? Bir ikiyi geçmez bunlar! Bu noktada epey bir derinlemesine dalacağız.
 

UZUNGÖL ESNAFI BAKIN NASIL İSYAN ETTİ

Dünyanın en gözde turizim merkezlerinden biridir Uzungöl.
Uzungöl esnafı da Çaykara ile eştir.
Çaykara İlçesi’nde yer alan Uzungöl’de durumlar nedir diye şöyle bir nabız yokladı.
Nedir bu göl kenarındaki yada Çaykara ilçe genelindeki esnafın hali diye..

Bir dokunduk bin ah işittik desek ancak..

Trabzon-Çaykara Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Savaş Dündar, “Gelirinin çoğunu turizmden elde eden esnafımız pandamı dolayısıyla bırakın taksit yatırmayı evlerine ekmek getirememenin sıkıntısı içindeler” dedi.


TRABZON’DA TURİZMCİLERİN BİR KOKUSU VAR!

Trabzon’da turizm konusunda rahatsızlıkları, ortaya çıkan endişeleri bu köşede devamlı yer veririz. Turizmcilerin şikayetlerini arada bir de eleştirileri kayda alırız. Şimdi bir endişe daha ortaya çıktı. 

20 Ekim 2020 tarihi itibariyle yaklaşık 3 ay süreyle lokal 08:00 – 18:00 saatleri arasında pistte yapılacak aydınlatma çalışmaları nedeniyle uçuş trafiğe kapatılacağı öğrenildi.

Bu bilinen bir bilgi.

Bir de şu var;
 
İddiaya göre  Trabzon’a ikinci bir pist yapılacak. Bu pist yapım işi için Rize Havalimanı’nın açılması bekleniyor. 2 sene boyunca kapatılarak uçuşlar Rize’ye aktarılacakmış.

Eğer bu doğruysa 2 sene boyunca Trabzon’da ki turizmciler ne yapacaklar?

İşte bu endişe onları yiyip bitiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler