Altaş: Gerçekçi ve kalıcı çözümler sunmak istiyoruz

Prof Dr İsmail Hakkı Altaş açıklamalarda bulundu

Altaş: Gerçekçi ve kalıcı çözümler sunmak istiyoruz
Haber61/Haber Servisi

Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin olağan genel kurulan 25 gün kaldı. Başkan adaylarından KTÜ Elektrik Mühendisleri Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr İsmail Hakkı Altaş ve ekibi Emre Akyüz, Tuncay Değermenci, İmdat Kölemenoğlu, Özer Öztürk, Muhammed Hamidullah Sağır, Adem Yardım seçim çalışmasını sürdürüyor. 

Altaş son mesajında şunları kaydetti; 

 AFRİN MESAJI
Yaklaşık bir ay kaldı. 25 Şubatta sandık başına gidip, şubemizin 15. Dönem Yönetim Kurulunu belirleyeceğiz. Bu bir milletvekili seçimi değil. Belediye meclis üyeliği seçimi de değil. Biz de politikacı değiliz. Üyelerimiz de tek bir siyasi görüşün mensupları değiller. Ancak eminiz ki, üyelerimiz milletimizin değerlerine saygılı ve hepsinin kalbi vatan sevgisiyle atıyor. Bu günlerde de özellikle Afrin’de askerlerimizle beraber atıyor.

HİZMET İÇİN 
Bizler mühendisiz. Bu seçim sonucunda sadece meslek odası şubemizin yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerini belirleyeceğiz. Niçin? Tabii ki üyelerine hizmet için. Üyeler arasındaki koordinasyonu sağlamak için. Onların sorunlarını gündeme taşımak, onlarla birlikte üzülmek, onlarla birlikte gülmek ve onlarla birlikte sevinmek için. Meslektaşlarımızın, meslek içi eğitimlerle, hızla gelişen ve genişleyen meslek alanımızın gerisinde kalmamaları için. Mesleğimizin icrası ile oluşan hizmetlerin, yaşamın her alanında, zorunlu ihtiyaç olduğunun farkındalığını, tüm toplumda sağlamak için.   Bölgemiz ve ülkemiz sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler sunmak için.

Gerçekçi çözümler üretmek, üyelerle kaynaşmak ve onlarla gönül birliği yapmak, üyelerin sorunlarını bilen ve onların önem verdiği değerlere saygı duyan bir yönetim ekibi ile mümkündür. Çünkü şube yönetimi çok paydaşlı bir proje sürecine benzer. Başta üyelerin bizzat kendileri olmak üzere, çalıştıkları kurumlar, yöneticileri, kendi çalışanları, çalışma arkadaşları, yeni mezunlar ve mezun olacaklar, hepsi bu sürecin içindedir.
Bun geniş yelpazeye ulaşabilmek için, Meslekte Birlik ekibi yönetim kurulu asıl aday listesi farklı kurumlarda ve kendi işyerlerinde çalışan üyelerimizden aşağıdaki gibi oluşturulmuştur. Her paydaş grubu ile daha etkin iletişim kurabilmek, sorunlarına vakıf olabilmek ve hızlı çözümler üretebilmek için böyle bir dağılım yapılmıştır.

MESLEK ODALARI
Meslek odalarının tüzükleri vardır. Bu tüzük çerçevesinde yönetilirler. Yetkileri, gelirleri ve giderleri bu tüzüklerin yanı sıra uygulamadaki kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Meslek odaları şubelerinin veya merkez yönetimlerinin kanun veya yönetmelik çıkarma yetkileri yoktur.

BİRLİKTE HAREKET 
Bu nedenle şube yönetimimizin belirleneceği bu seçim sürecinde siz değerli üyelerimize olmayacak vaatlerde bulunmak istemiyoruz. “Olduğumuz gibi görünmeli, göründüğümüz gibi olmalı” sözünden hareketle diyoruz ki;
Tamam, biz kanunlarda değişiklik yapamayız. Yönetmelik çıkaramayız. Fakat biz bu yönde diyalog kurabiliriz. Sorunları, yanlışları ve doğruları ilgili kurum ve kuruluşların gündemine taşıyarak bazı sorunlara çözüm bulabiliriz. Kendi içimizdeki kopukluklardan kaynaklanan mesleki sorunlarımızı “Meslekte Birlik” anlayışıyla bir araya gelip çözebiliriz. Yerel kurumlarla görüşmeler ve işbirlikleri yaparak çözebiliriz. Mevcut yetki ve koşullar altında üyelerimizin gücünü birleştirerek, birlikte hareket ederek çözebiliriz.

SORUNLARIN TESPİTİ
İyi bir yönetim, planlama ile başlar. İş yapacak ekip gerektirir. Sorunların tespiti, çözüm aşamaları, oda-üye ilişkileri, oda-üye-üniversite ilişkileri, mesleki ve sosyal etkinlik çalışmaları, temsilciliklerle ilişkiler ve birlikte yapılabilecek faaliyetler gelir-gider dengesi de dikkate alınarak planlanmak zorundadır.

EKİP OLDUK
Meslekte Birlik ekibi bunları başarmak üzere bir araya geldi. Yöneticilik tecrübesi olan bir başkan adayı, kurum ve sektör temsilcilerinden oluşan ve bütün üyeleri kucaklayan yönetim kurulu adayları ile bir ekip oldu.

GEREKLİ TEK ŞEY
Bazı temsilciliklerimiz ve farklı sektörlerde görev yapan üyelerimizin de yedek üye olarak eklenmesiyle çok katılımlı yapıya sahip bir ekibin oluşumu tamamlanacaktır. Ekibimizin yapacağı çalışmalar ve tüm faaliyetler 2 yıllık bir çalışma takvimi çerçevesinde uygulanmaya hazırdır. Gerekli olan tek şey siz değerli üyelerimizin desteğidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber