Alpaslan Beşli, “Vakfıkebir’e verilen sözleri ne zaman tutacaksınız"

İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli açıklamalarda bulundu.

Alpaslan Beşli, “Vakfıkebir’e verilen sözleri ne zaman tutacaksınız"

Trabzon'da İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, AK Parti iktidarını eleştirdi “Vakfıkebir’e verilen sözleri ne zaman tutacaksınız.” dedi. 

Vakfıkebir’in sorunları ile ilgili bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli seçimlerde vaat edilen projelerin gerçekleşmediğini belirterek “Ak Parti her seçim döneminde vaatlerde bulunarak, milletten oy istiyor. Seçimden sonra ise bu vaatleri unutuyor. Vakfıkebir’de her seçimde vaat edilen projeler vardı. Bu projeler bir türlü hayata geçirilmedi. Ak Parti yöneticilerine soruyorum: Seçim kitapçıklarına basılan projeler nerede? Millete verdiğiniz sözleri ne zaman tutacaksınız?” dedi. 

Başkan Beşli, Vakfıkebir için turizmin önemine işaret ederek “İlçemiz ve bölgemiz için önem arz eden ve ilçemizin en önemli turizm bölgesi olan Karadağ Yaylası’nın yol sorunu hala daha çözülmüş değil. Vakfıkebirli hemşerilerimizin ve ilçemize misafir olarak gelen insanlarımızın en çok tercih ettiği yer olan Karadağ Yaylasının yol sorunu defalarca söz verilmesine rağmen halen çözülememiştir. Bu yolun yıllardır yapılamaması ilçemizin kanayan bir yarasıdır. Ayrıca ilçemizde bulunan Belediye Parkımızın mevcut durumu Vakfıkebir’e yakışmayacak şekildedir. İnsanların biraraya gelmesi, bir hava alması için mekan olması gereken Belediye Parkımızın yapılacak bir düzenleme ile sorunlarının çözülmesi, halkın rahatlıkla kullanabileceği, gönül rahatlığıyla vakit geçirebileceği bir alan haline getirilmesi çok mu zor bir iştir? Yerel yöneticilerimiz kulağının üstüne yatma alışkanlıklarından vazgeçip bir an önce vatandaşın talep ve isteklerine kulak vermeli, daha güzel, daha yaşanabilir bir Vakfıkebir için çalışmalarına bir an önce başlamalıdır.” ifadelerine yer verdi. 

Vakfıkebir’e bir fakülte kazandırılması yönünde iktidarın verdiği sözü hatırlatan İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli açıklamasını şöyle sürdürdü “Turizm ve eğitim yatırımları ilçemizin olmazsa olmazıdır.  Yeni kurulan Trabzon Üniversitesi ile birlikte açılması planlanan fakültelerden birinin Vakfıkebir’de olması hem ilçemiz hem de Trabzon için bir kazanç olacaktır. Karadeniz’in kıyısında, kolay ulaşım imkanı, denizi, yaylası, kültürü ve insanı ile Vakfıkebir’e bir fakülte çok yakışır ve ilçemizin bir eğitim merkezi olmasının yolunu açar. Bu yönde yapılacak girişimleri sonuna kadar destekleriz, kim buna vesile olursa olsun takdir ederiz. Bizim için önemli olan Vakfıkebir’in büyümesi, gelişmesi ve hemşerilerimizin yaşam kalitesinin artmasıdır. Ayrıca Vakfıkebir’in yetiştirdiği değerleri anmak ve gelecek nesillere aktarmak açısından, eski ceza evinin bir kültür merkezi haline dönüştürülüp, sadece Trabzon’un ve Türkiye’nin değil, Dünyanın tanıdığı, takdir ettiği hemşerimiz karikatürist, yazar ve gazeteci rahmetli Hikmet Aksoy’un adının bu kültür merkezinde yaşatılması ilçemiz için önemli bir kültür ve tanıtım girişimi olacaktır. Bu yönde siyasi farklılıklarımızı bir yana bırakarak ortak hareket etmeli, bu merkezi bir an evvel Vakfıkebir’e kazandırmalıyız.”

Beşli açıklamasının son bölümünde  Vakfıkebir esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekerek “Millet olarak büyük bir sıkıntı içindeyiz. Maalesef iktidarın yanlış ekonomik politikaları yüzünden bu sıkıntılar artarak devam ediyor. Evine ekmek götüremeyen esnafımız var. Kirasını ödeyemeyen, Primini yatıramayan esnafımız var. Ekonomik destek paketlerinin ne kadar yetersiz olduğunu yaşayarak gördük. İktidar algı yaparak her şey güllük gülistanlıkmış gibi göstermeye çalışsa da gerçek ortada. Gençlerimiz işsiz, çiftçimiz Tarım Kredinin haciz kıskacında, bu süreçte işlerini kaybeden hemşerilerimiz çaresiz, tedirgin. Milletimiz artık televizyonlarda gösterilen pembe tablolara inanmıyor. Bir avuç azınlık belki sefa sürüyor ama millet cefa çekiyor. Ayrıca, malum okullar kapalı. Bundan dolayı  kantinciler ve servis şoförleri de sıkıntılı günler yaşıyor. Servis şoförü kardeşlerimiz SGK primlerini, motorlu taşıtlar vergilerini, araç muayene ücretlerini, muhasebe ödemelerini yapamıyorlar. Nasıl yapacaklar, neyle yapacaklar? Bu esnafımızın birçoğunun kredi borçları var, ertelenen borçların ödeme süresi geldi ama elde avuçta bir şey yok. Aylardır iş yapmayan şoför esnafına trafik sigortaları, araç bakım masrafları ve günlük temel ihtiyaçlarının karşılayacak maddi destek sağlanmalıdır. 

Devlet dara düşmüş esnafın bugün yanında olmayacak da ne zaman olacaktır?

Çözüm bu iş bilmez, milletten kopuk, algıcıların gitmesindedir. Oluşturulan suni gündemlerle; 20 yıldır sanki ülkeyi muhalefet yönetiyormuş gibi her olumsuzluğu, her kötüye gidişi muhalefetin üzerine yıkma gayretinde olan AK Parti zihniyetinin artık sonu gelmiştir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler