Alman spor adamları Trabzon'da eğitim verdi

Werder Bremen ve Almanya Futbol Federasyonu eğitmenleri Trabzon’daki antrenörlere eğitim verdi. 

Alman spor adamları Trabzon'da eğitim verdi

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon Şubesi eğitim seminerlerine devam ediyor.


Son olarak Werder Bremen ve Almanya Futbol Federasyonu eğitmenleri, Thomas Horch, Michele Lapenna ve Önder Yurtgüven, Trabzon’daki antrenörlere Almanya Futbol Federasyonu altyapı oluşumu ve çeşitli saha uygulamaları hakkında eğitim verdiler. 

24 Şubat kulübü antrenörlerinden Emre Hamzaoğlu da tercüman olarak saha içi uygulamalarında kendilerine eşlik etti. Alman ekolünün uygulayıcılarından, görsel, işitsel ve zihinsel gelişimin önemini, en alt yaştan itibaren altyapının eğitim şemasını anlatan antrenörler pratik uygulamasını ise Ortahisar kanuni futbolcularıyla antrenmanı gerçekleştirdi.

DOLU DOLU EĞİTİM 

Çok güzel bir prıogram hazırladıklarını dile getiren TÜFAD Trabzon Temsilcisi Hayri Tekelioğlu, “Çok dolu dolu keyif aldığımız bir seminerdi. Bütün antrenmöör arkadaşlarımızın ramazan ve karne günü olmasına rağmen katılımın fazla olması beni mutlu etti. Benim gibi antrenörlerin de keyif aldığına inandığım bu seminerleri daha da fazlalaştırmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz." dedi. 

YETER Kİ ANTRENÖRLER İSTESİN

Karadeniz Teknik Üniversitesi beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu öğrtim görevlisi ve aynı zamanda antrenör olan Hamit Cihan’ın da antrenörlere ders verdiğini ifade eden Tekelioğlu, “Antrenörler bizden ne istiyor kendi eksik yönleri neler gibi konuların çözümünü aramak için mücadelemiz sürecektir. Biz onlar için her şeye hazırız” ifadelerini kullandı. Ayrıca Tekelioğlu, etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emek veren eski Trabzonspor antrenörlerinden ve Konyaspor'un teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’a teşekkür etti.  

30 SENE KATLETTİK 

1984’te Werder Bremen eyalet karmasıyla Trabzon’a geldiğini ifade eden Werder Bremen altyapı antrenörü ile Antröner Sportif Direktörü Önder Yurtgüven şöyle konuştu: “O sene Mehmet Ali Yılmaz tesisleri yeni yapılıyordu. Almanlar kulüp yetkililerine altyapı eksikliği konusunu sorduğunda Ahmet Suat Özyazıcı tesis yetersizliğine parmak basarak bütçenin yeterli olmadığına vurgfu yapmıştı. Ancak aradan 30 sene geçmiş. Bu süreç zarfında gençlerimizi 30 sene katlettik diye söylersek abartı olmayacaktır. 

SÜREKLİ TÜRKİYE’YE GELİYORUM

Benim araştırmacı ruhum burada doğdu. 84’te Avni Aker’de maç oynadık. Almanlar ne biçim saha gibi kelimeleri halen daha kulaklarımda.. Ben Türk’üm bu söylemler gücüme gitmişti. O standartları bizim de yakalamamız gerektiği kanısına varıp yurt dışındaki eğitimleri Türkiye’de yapmayı çok seviyorum. 

SİSTEM EKSİKLİĞİNE ŞAŞTI KALDI 

Ancak bu sefer de karşımıza sistem yetersizliği çıkıyor. Yılını hatırlamıyorum ama Samsun’da oyuncular açma gerçe hareketleride 1.30 mt’lik demire ayağpımızı kaldırarak baldırlarımızı esnetiyoruz. Ama tüm takım aynı boydaki demirlerle bu idmanı yapıyor. Ancak 1,90’lık da oyuncumuz var 1,60’lık da..  Çok basit olan bu tarz şeylere çözüm bulamamak beni çok üzüyor.  2017 yılındayız. O seneye baz alındığında çok gelişme kat eden bir ülkeyiz ancak halen daha Trabzon’da bu sıkıntının olması beni yaraladı." 

Alman spor adamları Trabzon'da eğitim verdi
Alman spor adamları Trabzon'da eğitim verdi
Alman spor adamları Trabzon'da eğitim verdi






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber