Ali Sürmen: "Büyükşehrin İmarı ile ilgilenmesi gerekenler..."

Ali Sürmen'den bomba açıklamalar...

Ali Sürmen: "Büyükşehrin İmarı ile ilgilenmesi gerekenler..."
Trabzon Barosu’nda yapılan başkanlık seçimi sonrasında adaylıktan çekilen Avukat Ali Sürmen Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon Barosu’nun kendine yakışır bir seçim yaptığını belirten Sürmen, “Seçimin baromuza, Trabzon’a ve hukuk camiasına hayırlı olmasını dilerim. Baro Başkanlığı seçimi söz konusu olduğunda Trabzon Barosu’nun geçirmekte olduğu zor süreç değerlendirilerek bazı arkadaşlarımızın daha önce baro başkanlığı yapmış olmam ve o dönemden duydukları memnuniyetten dolayı bir abilik görevi yüklenebileceğim yönünde telkinlerde bulundular. Aday olma sürecimde genç arkadaşlarımın da aday olmak istediğini ve bazı harici manipülelerde olduğunu fark edince ben adaylıktan feragat ettim. Bu feragatimin Trabzon Barosu için kayıp veya kazanç olduğunu iddia etmem. Bu bir tercihtir.” dedi.

ALİ SÜRMEN'İN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BURADA PARTİ YARIŞI YOKTUR

Sürmen, “Bugün kongrede 151 oy alan Nusret Yılmaz arkadaşımızın konuşmasının sonunda bazı AK Partililere sitem etmesini çok doğru bulmadım. Çünkü burada parti yarışı yoktur. Bizim hukuk yarışımızda asla parti yarışı olmaz. Ben bu süreçte baro seçimlerine asla hiçbir şekilde müdahale etmeyen Sayın Bakanımıza, siyasi parti milletvekillerine teşekkür ederim. Böyle bir cümleyi bir başkan adayının sarf etmesi çok doğru olmamıştır. Burada çıkan sonuçtan bir siyasi analiz yapılacaksa başka nedenler araştırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR’İN İMARI İLE İLGİLENMESİ GEREKENLER…”

Sürmen, Trabzon Barosu üzerinde baskı olduğuna işaret ederek, “Yerel yöneticilerin Trabzon Barosu üzerindeki baskısının nedenleri araştırılmalıdır. Bunun analizi yapılmalıdır. Bence Büyükşehir’in imarı ile ilgilenmesi gerekenler eğer sivil toplum örgütü mimarlığına soyunursalar, bir takım sıkıntılar doğar. Bunun analizinin doğru yapılması gerektiği kanaatindeyim.” dedi.

KİMSE TRABZON BAROSUNDA SİYASİ YARIŞ VARMIŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMASIN

Sürmen, baro seçimlerinde sağ – sol yarışı olup olmadığı sorusu üzerine “Sağ sol yarışı olsa listelerde her siyasi partiden isimler var. O hukukçu arkadaşlarımız böyle algılasa o zaman sol görüşlünün listesine sağcı, sağ görüşlünün listesine solcu girmez. Listeler karışıktır. Trabzon Barosu'nu hiç kimse siyasi yarış varmış gibi göstermesin. Bunun içine de çekmeye çalışmasın.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler