Ali Babacan Trabzon'da konuştu: Önceliğimiz seçim güvenliği!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon'da.

Ali Babacan Trabzon'da konuştu: Önceliğimiz seçim güvenliği!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Trabzon'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Saat 15.00'da başlayacak toplantı 2 saat gecikme ile başladı.

Babacan'ın basın toplantısındaki açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Babacan 11 eylem planlarının hatırlatarak başladığı basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Biz arkası dolu çalışmalarla vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Bütçesini hesap ediyoruz ve takvim açıklıyoruz. Bu detaylı bir planlama Türkiye’de yapılmamıştır. Bütün bu8nları hazırlayıp milletvekillerin ve bakanlara gönderdik. Bunlardan birkaç madde yapsanız Türkiye’de bir şeyler düzeli dedik yapmazsanız da zaten biz yaparız dedik.

3. madde de 6 parti ile taptığımız bir çalışma var. Nefret dilinin hakim olduğu bir siyaset dünyasında uzlaşma dilinin hâkim olabileceğini de göstermiş oldu.

Ülkemizin bulunduğu ekonomik durumu biliyorsunuz.

İşsizlik durumunu biliyorsunuz. 20 yıldır yaşanmıyordu. Türkiye’nin en önemli soruyu. Türkiye eğitim sağlı konusunda da kriz yaşıyor. Çoklu kriz ortamı var. Ekonomik krizin 6 ayda düzelebileceğini düşünüyoruz: Enflasyonun da 2 yılda tek haneye düşeceğini söylüyoruz. Daha önce yaptık yine yaparız. Ülkemizin temettüye düşme tehlikesi var uçuruma düşme tehlikesi var. Hükümeti Trabzon’dan uyarıyorum. İki önemli adımı atın ve Türkiye’yi temettü çukuruna düşmeden kurtarın.

Biz ekonomide en önemli konunun güven olduğunu söylüyoruz. Bunu sadece ekonomik reformla yapamazsınız. Hukuk ve adalet alanında da reform yapmalısınız. Zemini güçlendirmeniniz lazım. Parlamenter sistemle o zemini sağlamlaştırmanız lazım. Sonra ekonomik planla beraber bu gerçekleştirebilirsiniz. 22 eylem planımız var bunları aynı anda yapmamız lazım.

Dolayısıyla biz plan program yapmanızı rayları döşemeye benzetiyoruz. Şimdiki hükümetin planı programı yok. Vesayet altında olmayı plan program sanıyor. Güveni sağladığınızda kendi insanınız parasını ülkesinde değerlendirecek yatırımcı da ülkenize yatırım yapacaktır.

6’lı masa ile alakalı masaya gelince henüz ittifak ile alakalı bir konu konuşmuş değil. Ortak çalışma alanı belirleyerek çalışıyoruz. Şuanda seçim güvenliği ile alakalı bir heyet belirledik çalışıyoruz. Bir de ortak bir cumhurbaşkanı belirleme hedefi var. Ortak kriterler belirledik o şartlarda bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı hedefliyoruz.

A planımız şuanda ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemek ve ilk turda seçilmesi. 6 partinin genel başkanından biri olabilir başka bir isim de olabilir. Şuana kadar cumhurbaşkanı adayı isim bazında somut bir değerlendirmemiz olmadı. Şuanda benim olduğum ortamda isim anılmasını istemiyorum. Zamanı geldiğinde konuşulur. Otomatik olarak zaten her partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı adayıdır.

Biz parlamenter sistemin ruhuna uygun bir yönetim olsun seçilen Cumhurbaşkanı tarafında. Öncelikle işi çalışıyoruz daha sonra da isim konusunda konuşmalara başlayacağız.

Tüm bunlar 2017deki anayasa değişikliği sonrası gündeme gelen konular. Kendi logomuzla seçime gireceğiz dedik ama parlamenter sistem konusunda işbirliği yapacağımızı da söyledik.

Parlamenter sistem konusunda partiler arası ortak bir çalışma olacağını Kılıçdaroğlu ile yaptığımız toplantısında açıkladı. En son 6’lı masaya gittik. Memleketimizin faydasına olacağına inanıyorsak bunun içerisinde oluruz.

Ekrem İmamoğlu sorusuna ise “Olası isimlerle alakalı kamuoyunda bir tartışma devam ediyor ve biz bunu sağlıklı buluyoruz. Şuanda devam eden değerlendirme sürecini olumlu biliyoruz. Kamuoyu tartışsın ve yakından tanısın. Tartışma ve değerlendirme süreci devam etsin kamuoyunda biz de bakarız değerlendiririz. Biz de herkesi mutlu eden bir aday üzerinde anlaşırız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler