Ali Akar'dan yeni anayasaya hayır çıkışı

Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, yeni anayasa çalışmalarının ülkeyi bölünmeye götüreceğini söyleyerek "Bu anayasa kabul edilemez" dedi.

Ali Akar'dan yeni anayasaya hayır çıkışı

Demokrat Parti (DP) Trabzon İl Başkanı Ali Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen yeni anayasa taslağının demokrasiyi yok edeceğini savundu.


'Türkiye nasıl bölünür' başlıklı kaleme aldığı yazısında, anayasa taslağının kabul edilmesi halinde meclisin sembolik bir kuruma dönüşeceğini ve ülkenin tek adam yönetimine geçeceğini belirterek anayasa değişikliğinin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

BU ANAYASAYI ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYEN GÜÇLER ÖNEREBİLİR

DP'li Ali Akar'ın yazısı şu şekilde: "Mecliste anayasa değişikliği AKP ve MHP tarafından hararetle savunuluyor. Bir taraftan da oylama yapılıyor.Türk usulü başkanlık sistemidir diyerek vatandaş ikna edilmeye, kandırılmaya çalışılıyor.
Bu tartışılan Anayasa taslağı tek adam yönetimidir. Ne hürriyet ne hukuk ne adalet ne demokrasi bu ülkede olmayacak. Böyle bir anayasayı sadece ülkeyi bölmek isteyen güçler önerebilir. Masum bir yasa değildir.Türkiye nasıl bölünürü tartışıyoruz. Bütün maddeleri inceledim bu haliyle geçmesi halinde tek adam meclisi fes ediyor, çalıştırmıyor devlet düzenini kendisi yeniden kurabiliyor meclis sembolik olarak kalıp kanun hükmünde kararnamelerle yönetim tek adama veriliyor.Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zincirini bozup AKP kuvveti haline çeviriyor ve de TSK yi darmadağın ediyor. Meclisin çıkardığı hiçbir kanunu kabul etmeyebilir. Meclisin %100'ü evet deyip yolladığı bir kanun teklifini anayasa mahkemesine başvurup bu kanunu iptal yetkisi veriliyor. Yani tek adam istediği gibi hiç bir denetime tabi olmadan ülkeyi yönetecektir. Elindeki yetkilerle atayacağı hakimler ve savcılarla birlikte HSYK ve de Anayasa mahkemesinden tamamen kendi kararlarını istediği gibi çıkartacaktır. Parti başkanı olarak gerekli görmesi halinde meclisi açacak ya gerekli görmezse ne olacak (?!) meclis kapanmış olacak. Akıl tutulması var. 

ERDOĞAN ÜLKE BÖLÜNDÜĞÜNDE YANILDIM MI DİYECEK?

Bu maddeye bir bakalım: "KARARNAMELER İLE KANUN ALANI DARALTILACAK" bu madde ile anayasanın ve de kanunların verdiği hakları tek adam geri alacak. Bu millete ihanet anayasasıdır. Hürriyetler genişleyeceği yerde tam bir diktatör görüş hakim olmuştur. Bu durum ülkenin insanlarını ayrıştırarak kavga ettirir. Bakın bu tek adam daha önce verdiği kararlar hatalı olunca ne dedi "yanıldım". Bu anayasa yürürlüğe girdiğinde aldığı kararlar milleti ve devleti ilgilendireceği için bölünme olduğunda da yanıldım mı diyecek. Bu durumun da geri dönüşü olamaz. Bu anayasa değişikliği KABUL EDİLEMEZ. Bu maddelerin her gün birini yazıp sakıncalarını da anlatacağım. Maddeleri tek tek inceledim neler olacağını yorumlayarak bu ihanet maddelerine HAYIR diyeceğim."
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber