Alfredo’yu anlamak gerek...

'Elveda Alfredo’ tiyatro severlerle buluşuyor.

Alfredo’yu anlamak gerek...

Mizah Sanatı Derneği Gugulumdakiler Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘Elveda Alfredo’ oyunu hem güldürmeye hem de düşündürmeye devam ediyor. 

Trabzon’da önemli bir yeri bulunan ve oynadığı oyunlarla her kesimin büyük ilgisini çeken Gugulumdakiler Tiyatrosu bu yıl trajedi bir oyun ‘Elveda Alfredo’ ile tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. 

Şükrü Üçüncü’nün yazdığı, Hüseyin Sabri Kurtuldu’nun yönettiği tek perdelik oyun Şubat, Mart ve Nisan aylarında da oynanmaya devam edecek. 

Salon yetersizliği nedeniyle Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde oyunlarını oynamaya gayret gösteren Gugulumdakiler Tiyatrosu buna rağmen kapalı gişe oynuyor. 

Genelde oynadığı oyunları komedi türünde seçen ve insanları stresli günlük hayatından bir nebze olsun uzaklaştırıp eğlendirmeyi hedefleyen Gugulumdakiler Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Adnan Taç “Trabzon’da birçok tiyatro derneği var. Hepsi de ellerinden geldiğince güzel oyunlar sergilemeye çalışıyorlar. Ortada ciddi bir emek var bu yadsınamaz. Ama gelin görün ki Trabzon’da salon anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Doğru dürüst bir tiyatro salonu yok. Bir Devlet Tiyatrosu sahnesi var orası da ne yazık ki provalar ve oyunlar dolayısıyla dolu. Bir sanat ve kültür şehri Trabzon’a doğrusu bu yakışmıyor. Bunun için yerel yönetimlerden defalarca talep etmemize rağmen bir sonuç elde edemedik. Tekrar sizler aracılığınızla yineliyorum. Bizim gibi tiyatro yapan derneklerin şu salon sıkıntısına kulak verin ve bir el atın.” diye konuştu.

Alfredo’yu anlamak gerek...

Alfredo’yu anlamak gerek...

Alfredo’yu anlamak gerek...

Alfredo’yu anlamak gerek...

Alfredo’yu anlamak gerek...


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler