Akyazı’daki kurban kesimindeki rezalet görüntüler gündem oldu

Başkan Genç; ’Büyükşehir polemiğini’ teğet geçti

Akyazı’daki kurban kesimindeki rezalet görüntüler gündem oldu
Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI 
 
Ortahisar Belediyesi Eylül ayı toplantısının ilk oturumu başladı. Toplantıya  Meclis üyeleri Ali Sağır’ın sorusu damga vurdu.
Ali Sağır bir gazete küpürünü okuyarak, “Burada Akyazı’daki görüntüler eleştiriliyor ama sonra gazeteyi büyükşehir yalanlıyor ve tekzip niteliğinde bir gün sonra çıkan haberde deniliyorki; ‘Görüntüler doğru hoş değil ama bizim alanımız değil. Yani bunu anlamadım ben sayın Başkan. Buna ne diyeceksiniz?” diye sordu. 
 
Meclis Başkanlığını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Ali Sağır’ın sorusuna şöyle cevap verdi; 
 
“Bütün sorumluluk kurban sahasıyla ilgili Ortahisar belediyesinde. Haberde büyükşehiri sorumlu tutulmuş ve buna cevap verilmiş. Büyükşehir doğru söylüyor onların değil. Sorumluluk bizdeydi.  Atfen büyükşehire yapıldı ama haber doğru değil. Bizzat gittim 15 gün kala bayrama henüz çadırlar kurulduğunda. Denetledim. Yalnız şöyle şikayet geldi. 3 artı 1 adet üçü girişte kesim alanı yaptık. Ama yetmedi.
Kesimde sıkıntı yaşanır diye geçen yıl 18 mahallemizde ayrı ayrı kesim yerleri belirleyip ilan ettik. Ama bunlara rağmen birinci gün doluluğundan mütevellit kurbanlığını alan vatandaşımız orada hemen kesmek istedi.  Bıçağını, kasabını alıp orada kesti yaptı. Esasında sırasını beklemeliydi. Demekki bir daha ki sene bunun önlemini alıp daha da kesim alanlarını artıracağız. Kesim alanları dışındaki yerlere müsade etmeyeceğiz. 
Kaçak kesime müsade etmeyecektik ama yoğunluğu giderecek şekilde vatandaşlarla polemiğe girmek istemedik. Gerekli steril ortam için temizliğini de yaptık.
Yetkisi ve sorumluluğu bize aittir. Yani orada vatandaşımızın yoğun tazyiki ve isteğiyle karşılaştık. Sabredemediler kısacası. Böyle görüntüler ortaya çıktı maalesef bizde istemezdik.  Bunun önüne geçmek için bir dahaki sene önlemler alacağız.”
 
Bu cevabı sorusunun cevabı olmadığını büyükşehir belediyesi basın dairesi başkanlığını gazeteye verdiği cevabın neden böyle olduğunu sormak isteyen Ali Sağır’ın ısrarlı tavrına Başkan Genç, “Değerlendirmem bu kadar. Başka bir değerlendirmem olmayacak” yanıtın vererek büyükşehir konusunda hiç girmedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber