Akyazı stadında mescit var

Betonda namaz kılanlar çok konuşulmuştu.. .

Akyazı stadında mescit var

Haber61 - Haber Servisi - Trabzonspor - Başakşehir müsabakası sonrası Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde çekilen bir fotoğraf kafaları karıştırdı.


Stadyum’da mescitin olup olmadığı sorgulandı. Çünkü fotoğrafta betonun üzerinde namaz kılan taraftarların görüntüsü vardı. Akyazı’daki gelen bu fotoğraf sonrası stadyumda zaten bir kaç tane mescitin olduğu, namaz vakti bazı taraftarların o kesimde namaz kılmayı tercih ettiği ve bunun sanki stadyumda mescit olmadığı olarak yorumlandığı ifade edildi. Stadyumun içindeki mescit fotoğrafları da ardından sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Akyazı Stadyumu’nun projesinin ilkinde 4 adet ibadethane gözüküyor. Bunların mescit olduğu ifade edilirken yetersiz kaldığı da gelen eleştiriler arasında.. Bir de değişik dinlere mensuplar için UEFA kriterlerinde de ibadethaneler gerekli olduğu söyleniyor.

Stadyum yetkililerinden alınan bilgiye göre, stadyumda 19 adet mescit bulunduğu ilk açıldığında 60 m2 olmasına karşın şu anda toplam alan 640m2 alanda hizmet verildiği ifade edildi. Aynı anda 1200 kişi ibadet edebildiği belirtildi.

Akyazı stadında mescit var

Akyazı stadında mescit var

Akyazı stadında mescit var

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler