Akyazı stadı tartışması sürüyor! Bir kez daha meclis gündemine geldi

Akyazı Stadı'nda kayma olduğu tartışması bugün de devam etti.

Akyazı stadı tartışması sürüyor! Bir kez daha meclis gündemine geldi

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon Büyükşehir belediye meclisi devam etti.

Toplantıda dün olduğu gibi bugün de Akyazı Stadı'ndaki zemin kayması güğndemi meşgul etti.

Toplantıda söz alan CHP grup başkanvekili Turgay Şahin "Dün Akyazı ile alakalı bazı çekincelerim olduğunu ve araştırma komisyonu kurulması yönünde bir önerim olmuştu. Bu önerim üzerine sayın Mustafa Yaylalı bazı şeyler söyledi. Stadda sorun yok dolguda var demişti. Konuşmalarımızı dinleyen Prof. Dr. Osman Bektaş bana mesaj gönderdi. Mesajında “Sayın şahin uydu çalışmasının orjinalini size gönderdim. Ölçüm noktaları hem stad hem de stat çevresinde vardır. Sayın Yaylalı’nın söylediği ölçüm yoktur konusu yanlıştır. Ayrıca fore kazıklar temel kayaçlar üzerine değil Beşirli formasyonuna ait örtü kayaçların ve farklı özellik gösteren seviyede kalmıştır. Bunu neden dedim. Sonuçta eyvah demeyelim diye bunları söyledim.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Mustafa Yaylalı da cevap olarak “Hocamız benim de sevdiğim Emekli bir hocamız. Özellikle Akyazı bölgesi nedense ilgi alanına giriyor. Yapısal kısmı girmemesine rağmen bu bölüm ilgi alanına geliyor. Bahse konu makale bir doktora çalışmasıdır. Makalenin öze şu yer küre üzerindeki herhangi bir oturma sıvılaşma konusunun uydular üzerinden analiz edilebilirliğini ele alan bir çalışma. Burada Akyazı dolgu alanı seçilen alanlardan bir bölüm. Akyazı için yapılan çalışmada diyor ki 93 tane atmosferik olay oluşmuştur. Bunların etkileri bu şekilde çökme ve yükselmeler ölçülmüştür. Makalenin son kısmı diyor ki. Bu sadece uygu ile tespit edilmişti. Yer den ölçülmeden bilimsel çalışmalarda kullanılmaz diyor. İnsanlara korku salmak için kullanmanın hiçbir anlamı yok. Hocamıza da buradan sesleniyorum. Bu konularda açıklama yaparken akedemik titrini birkaç kez öne alması gerektiğini düşünüyorum.”şeklinde konuştu. 

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat zorluoğlu da "Akyazı konusunda gençlik ve spor il müdürlüğümüzden bilgi istedim. Bir sorun olmadığını söyledi. Ortadoğu teknik Üniversitesi bu konuyu takip ediyor. Bina büyük bir yapı oturmadan kaynaklı bazı çatlaklar oluyor ama bu konuyu takip etmek lazım. Bu tarz büyük yapılarda izleme ve değerlendirme yapılıyor. Bu normal. Vatandaşlarımız bir endişeye kapılmasınlar. İnşallah orada 8. Şampiyonluğumuzu kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber