Akyazı Stadı Büyükşehir meclis gündeminde! "10 yıl dolgu oturması normal"

Akyazı Stadı ile ilgili kayma tartışmaları Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem oldu.

Akyazı Stadı Büyükşehir meclis gündeminde! "10 yıl dolgu oturması normal"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantıları başladı. 

Toplantıda konuşan CHP Trabzon grup başkanvekili Turgay Şahin, basında yer alan Akyazı Stadı’nda kayma meydana geldi haberlerini gündeme getirip “Hem yerel ve hem de ulusal gazetelerde Akyazı stadındaki çökmeler ile alakalı haberler var. Stadın yapımının başlangıcından bugüne ben vardım. 2010 yılında stat yerine şiddetle karşı gelmiştim. En büyük eleştiriyi de kendi partimden almıştım.  70’li yıllarda KTÜ’de okurken orada bir arazi çalışması yapmıştık. Sera gölünün 1953 yılında oluşmasında burada aktif bir fay hattı neden olduğunu belirtmiştik ama dikkate alınmadı. Daha sonrasında dolgu yapılırken bazı eleştirilerim olmuştu. Burada zaman zaman tarım toprağı dökülüyor, buraya pur toprak (sert toprak)dökülüp dolgu yapılmalı dedik dinlenilmedi. Dolgusu yapılmaya başlandı. Oraya dökülen kalebodurlarda bir doğru atım kayma olmuştu. Ne yapalım stadı mı yıkalım? Tabi ki hayır ama bir araştırma komisyonu kurulmalı. Vatandaşın kafasındaki sorular giderilmeli. Daha sonra şehir hastanesi yapılmaya başlandı. Buranın zemin etüdünü iyi yapın dedik? Bize temel etütler yaptık dediler, fore kazık sayısını artırdık ve hareketli temel yaptık dediler. Biz bu konuda bir araştırma komisyonu kurulup vatandaşın kafasındaki soruların giderilmesini öneriyorum.” dedi.

Başkanvekili Atilla Ataman, Turgay Şahin’e cevap olarak “Akyazı Stadı ile alakalı sorunuza yanıt olarak; 2019 yılında tüm ölçümler yapılmış ve hiçbir problem yok olarak rapor alınmış. Şuanda uydudan gelen fotoğrafla çökme olduğu yönünde bir iddia var basında. Ama orada yerden yapılan bir çalışma yok. Ama orada bir çalışma yapılır. Sonuçlarını da burada paylaşırız. Şehir hastanesi konusunda da orayı yapan firma işini ciddiyetle yapan bir firma. Gerekli tüm ölçümler ve çalışmalar yapıldı.” İfadelerini kullandı.

"10 YIL DOLGU OTURMASI NORMAL"

Meclis üyesi Mustafa Yaylalı ise konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı “Öncelikle yapılan akademik bir çalışma yeni bir çalışma değil. Uydu üzerinden yer altı çalması yapılan bir çalışma. Bu oturma statla alakalı değil ama yer ile alakalı bir oturma. Biz 10 yıl dolgu oturmasını normal olarak kabul ediyoruz. Statla ilgili bir özel çalışma değil bu. Stadın tamamı kazık temelleri üzerine oturtulmuştur ve kazıklar kayalara oturtulmuştur. Kazıklar altta hiç dolgu yokmuş gibi oturtulmuştur. Oturma ile alakalı durumdur, stat ile alakalı bir sorun yoktur. Dünyanın en tehlikeli şeyi akademik çalışmayı bu şekilde kullanmaktır.” dedi.

"FENERBAHÇELİLER Mİ YAPIYOR ACABA BU ARAŞTIRMALARI"

Daha sonra söz alan Atilla Ataman ise “Stadımız 41 bin 461 kişi ile şampiyonluğu kutlayabilecek dayanaklılıkta bir stattır. Kimse çekinerek gitmemezlik yapmasın. Bu dedikoduları bu zamanda kim çıkarıyor, Fenerbahçeliler mi yapıyor acaba bu araştırmaları” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber