Akçakale’de son durum! Başkan Ekim açıkladı

Başkan Osman Nuri Ekim Akçakale’deki son durumu açıkladı.

Akçakale’de son durum! Başkan Ekim açıkladı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde denize hakim noktada bulunan ve 13. yüzyılın son döneminde İmparator 2. Alexios tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Akçakale Kalesi'nde üçüncü dönem kazı çalışmaları sürüyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Akçakale Kalesindeki son durumu açıkladı.

Başkan Ekim “Akçakale de kazı çalışmalarını yakın zamanda tamamlayacak ve sizlerle paylaşılacak. Sadece Akçaabat belediyesi değil bakanlığın katkısıyla orayı turizme katmaya çalışacağız. 5’ inci ayda hem oradaki çıkan kalıntıları görmek hem de kazı çalışmaları yapan hocamız sunum yapacak. Trabzon'a yeni bir destinasyon kazandıracağız inşallah” dedi.

Akçaabat’taki diğer projelerle ilgili konuşan Ekim, “Millet bahçesi yaptık o bölgedeki yapılaşma ve ticari yapı yavaş yavaş değişiyor. Şehrin içerisinde kütüphane açılışı yapmıştık Cumhurbaşkanımızın katılımıyla. O kütüphane ile ilgili 24 saat açma gibi bir düşüncemiz var” dedi.
Hıdırnebi’deki son durum ile ilgili konuşan Başkan Ekim, “Hıdırnebi turizm aşamasında olan bir proje. Bir proje hazırladık ve turizm bakanlığından onaylattık. Oradaki alt yapı planını yaptık. Orada yolun açılması için bir bakım evi de açmak lazım. Bu kapsamda bir yürüyüşümüz var ilerliyoruz. Oradaki günü birlik tesislerin hepsi kayıt altına alınmak zorunda. Oradaki işletmelerin tahsislerini alabilmek için onları hukuki bir sürece sokmaya çalışacağız. Bunları yaptıktan sonra elektrik yıl boyu açılacak. Yolu açık tutmaya çalışacağız. Kolluk kuvvetleri önlemini alacak.”
ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler