Akçaabat’ta yaşanan krize Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ten sert tepki

"cra makamı muhtarı dinleyecek! Yapılanı kabullenemiyorum!"

Akçaabat’ta yaşanan krize Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ten sert tepki

Haber61/Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile bir muhtarın yaşadığı diyalogla alakalı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk açıklama yaptı.

Aktürk, "Muhtarımız derdini anlatıyor. İcra makamı onu dinler gerekeni yapar. Bu şekilde davranış olmaz. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu, ‘Muhtarlarımızı yerel yöneticiler dinleyecek’ dedi. Bu şekildeki diyalogları doğru bulmuyorum” dedi.

Başkan Aktürk, “Muhtar milletin derdini anlatır icra makamları çözüm arar. Dert muhtarın kendi derdi değil milletin derdidir. Muhtarın bir kimliği vardır, bu kimliğin iki tane yüzü vardır, biri devlet biri millet. Devlet ile siyaset birbirine karıştırılmamalıdır. Milletin temsilcisi kimliğiyle milletin sorununu derdini icra makamlarına anlatır, İcra makamı çözüm sunar. Yaşanan olayı kabullenmiyorum, hoş bulmuyorum. Millet bizden hizmet bekliyor” diye çıkıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber