Akçaabat’ta festival zamanı! Ne zaman başlayacak? | Akçaabat Haberleri

Yapılacak festival ile hedef Akçaabat’ı dünyaya tanıtmak. | Akçaabat Haberleri

Akçaabat’ta festival zamanı! Ne zaman başlayacak? | Akçaabat Haberleri

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 29.’su yapılacak Müzik ve Halk oyunları festivalinin tanıtımı yapıldı. Festivalin programı ve amacının anlatıldığı basın toplantısında, amacın Akçaabat’ı dünyaya tanıtmak olduğu belirtildi.

Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivaline yurt dışından 3, Türkiye’den ise 7 ilden farklı halk oyunları ekipleri katılacak. 

Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali , 18 Temmuz’da başlayıp 21 Temmuz’da bitecek.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri  Ekim, “Festivalle, hem Akçaabat’ımızı dünyaya tanıtmaya, Türkiye’ye tanıtmaya çalışırız. Hem de kültürel manada diğer gelen misafirlerimizle beraber Akçaabat’ımızda güzel bir hava oluşturmuş oluruz. Bu niyetle festivalimizi gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

Kaymakam Şenel ise, “Bölgemizde yapılan en eski geleneksel manada festivallerden biri. Bu yıl da 29.’sunu yapacağız. Çok yönlü bir festival. Kültür, sanat sportif aktivitelerin olduğu, daha çok müzik ve halk oyunlarının ön plana çıktığı festivalimiz. Yurt dışından baktığımızda Azerbaycan, Kırım ve Bulgaristan’dan halk oyunları ekipleri olacak. Yurt içinde de halk oyunları ekipleri gelecek. Tam manasıyla kaynaşma ortamı olacak. İlçemizin tanıtımı, bölgemizin, kültürümüzün tanıtımını planlıyoruz. Akçaabatlı hemşerilerimizin buluşma günü. Biz şunu biliyoruz ki özellikle gelecek hemşerilerimiz tatil günlerini festivale göre planlamakta. İnsanlarımıza güzel bir an bırakmak bizim festivalimiz önemli.

Bu festivalin hazırlanmasında ciddi emek var. Belediye personelimiz aylarca çalışmalara başlıyor.

Bizim festivalimizin içinde Hıdırnebi Yayla Şenlikleri barınmakta” dedi.

KONSER ALANI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Festival alanının ilerleyen yıllarda değişip değişmeyeceği ile ilgili gelen soruya Başkan Ekim, “Festival alanı ile ilgili belki ilerleyen senelerde bu mümkün. Yaylacık tarafından yapılan düzenlemelerle beraber ilerleyen aşamalarda orada anfi tiyatro gibi alan oluşturmaya çalışıyoruz. Oluşturursak o düzenleme gibi yerlerde yapılabilir.

Bizim festivalimiz sadece o alanda gerçekleşmiyor. Sadece konserler orada. Geri kalan aktiviteler hepsi şehrin içerisine dağılmış şekilde yapılıyor. Belki ilerleyen aşamalarda daha geniş sahnesi olan konser alanı ile beraber bu ihtiyaç daha profesyonel hale getiririz inşallah” dedi.

Davetiye giden belli başlı ülkeler var. 5 ülke talepte bulunuyoruz. 2 ülke gelemedi. Toplam şuanda 3 ülkemiz var. 7 tane de yurt içinden gelecek il var. Festivalimize katılım şuanda.. Gönül ister ki bütün ülkelerden gelenler olsun. Talepte bulunuyoruz, maliyeti kaynak karşı taraf için hem de bizim için bütçe meselesi. O doğrultuda işi çözmeye çalışıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber