Akçaabat Ziraat Odası Teknik Ekibi Güçleniyor

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu açıklamalarda bulundu.

Akçaabat Ziraat Odası Teknik Ekibi Güçleniyor

Trabzon, Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı yürütmüş oluğu tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri kapsamında yeni mühendisler istihdam ediyor.,

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, yeni ekip arkadaşlarımızla ilçemizde çiftçilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Teknik olarak güçlendirdiğimiz danışmanlık ekibimiz ile yürütmüş olduğumuz arazi çalışmalarını artıracağız. Yeni kurmuş olduğumuz ekibimizde tarımsal sulama, seracılık, bahçe bitkileri ve fındık yetiştiriciliğinde uzman arkadaşlarımızı tercih ettik. 

Üretimde Bölge Birincisi Olacağız

Eyüpoğlu geçen yıl danışmanlık hizmetleri kapsamında 60 çiftçimize resmi danışmanlık hizmeti veriyorduk biz bu sayıya bağlı kalmayarak odamızdan tarımsal bilgi ve teknik hizmet isteyen tüm çiftçilerimizin bahçesine hizmet verdik. Özellikle fındık yetiştiriciliğinde yapmış olduğumuz eğitim ve yeni bahçe tesisi çalışmalarında 300 çiftçimizin bahçesine ziyarette bulunduk. Budama eğitimlerimizle 70-80 kg olan fındık verimi eğitim alan çiftçilerimizin bahçesinde 150-200 kg lara çıktı. Seracılık yapan üreticilerimize ziyaretlerde bulunarak tarımsal sulama konusunda eğitim verdik. Bu yıl yeni danışmanlık ekibimiz ile 240 çiftçimizle danışmanlık sözleşmesi imzaladık bu üreticilerimizin bahçesi ile danışman arkadaşlarımız bire bir ilgilenecekler. Bu bahçelerimizdeki fındık verimini sürekli eğitim ve takip ile 250 kg lara çıkararak fındık üretiminde bölgemizde birinci olmayı hedefliyoruz.     
Akçaabat Ziraat Odası Mevcut Ziraat Mühendisi Oda Genel Sekreteri Veysel Baki ve yeni sözleşme yaptığı Ziraat Mühendisi Cengiz CALAP bahçe bitkileri mezunu, Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Yaşar Özdemir tarım ekonomisi ve tarımsal yapılar ve sulama uzmanı, Ziraat Mühendisi Alihan Hikmet BAYRAM bahçe bitkileri mezunu fındıkta bakım budama  ve seracılık faaliyetlerinde özel sektör tecrübeli,  Ziraat Teknikeri Fındık eksperi Nurgül AŞUK GÜDER ile teknik personel sayısını beşe çıkardı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler