Akçaabat turizmde söz sahibi olacak

Akçaabat Ortamahalle'de yapılan toplantıda Akçaabat'ın turizm potansiyeli değerlendirildi.

Akçaabat turizmde söz sahibi olacak

 Akçaabatın mevcut turizm potansiyeli ile planlanan turizm yatırımları Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı.
 
Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarından Akçaabat Ortamahalle’deki Timurcular Konağı’nda yapılan toplantıda Akçaabat'ın mevcut turizm potansiyeli doğrultusunda turizm çeşitliliğinin artırılması ve bu kapsamda planlanan turizm yatırımları ele alındı.
           
Toplantıya Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay ve diğer ilgililer  katıldı.

 Akçaabat turizmde söz sahibi olacak

Toplantıda Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından Ortamahalle ve Akçaabat Sahili'nde bulunan yeme-içme, turizm tesisleri ile Akçaabat Merkezi'ndeki mevcut turizm potansiyeli hakkında bilgiler verildi, ardından Akçaabat Merkezinden Sivriburun (Akçatepe) yönünden devam eden dağ silsilesi boyunca Hıdırnebi Yaylası’na, buradan Karadağ ve Çalköy Mağarası'na kadar uzanan koridor boyunca, bölgemizin turizm değerlerinden biri olan Sera Gölü’nden başlayıp Ağanın Çayırı, Sırt Mevki, Taşlı Oba, Büyük Oba istikametinden sırtları ve yaylaları takip ederek Kayabaşı Tesisleri’ne kadar uzanan koridor boyunca ve Akçaabat Belediyesi'nin çalışmalarına devam etmiş olduğu dağ ve doğa turizmi açısından önemli turizm güzergahlarının sunumu yapıldı.

Toplantıda Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Hıdırnebi Yaylası'nın turizm potansiyelini vurgulayarak bu bölge için tasarlanmış olan turizm master plan taslağını sundu.

Vali Yavuz yaptığı değerlendirmede “Akçaabat ilçemiz Trabzon'da turizm konusunda önemli bir yere sahip. Özellikle yöresel yiyecekleri ve işletmeleriyle bölgede en öndedir. Kaymakamımız ve belediye başkanımızın yeni planlamaları ile ilçemiz turizmde çok önemli konuma gelip, söz sahibi olacaktır” dedi.

 Akçaabat turizmde söz sahibi olacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler