Akçaabat tereyağı bitiyor

Haber61 – Haber Servisi – Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat tereyağının bitme noktasında olduğunu ifade ederek İlçede yaşayan köylülerin yağı marketten aldıklarını ifade etti. Gündemde yer tutan konulara da açıklık getiren Türkmen Yeşil Yo

Akçaabat tereyağı bitiyor

Haber61 – Haber Servisi – Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat tereyağının bitme noktasında olduğunu ifade ederek İlçede yaşayan köylülerin yağı marketten aldıklarını ifade etti. Gündemde yer tutan konulara da açıklık getiren Türkmen Yeşil Yol ile alakalı da “ Eğer tabiatı bozacaksa yanlıştır.”dedi.

İşte çok konuşulacak o açıklamalar…

Son dönemlerde Türkiye’yi etkisi altına alan PKK terör örgütü saldırıları yüzünden iptal edilen Akçaabat yayla şenlikleri bölgede turizmi etkiledi. Konu ile alakalı Çay Tv’de katıldığı programda  açıklayan Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, “ Terör olayları ortaya çıktı. Askerlerimiz şehit olunca çok üzüldük. Askerlerimiz şehit olurken biz eğlenemeyiz. Bu nedenle bizde Akçaabat Festivallerinin eğlence bölümlerini iptal ettik. Sadece diğer etkinlikleri yapıyoruz.”dedi.  Akçaabat hakkında gündemdeki soruları da yanıtlayan Türkmen, kendilerinin turizmi daha önceden olacağını sezdiklerini ve gereken tüm çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Türkmen, “ Trabzon turizm konusunda alternatifsiz değil. Biz ne düşmüşse belediye olarak yaptık. Diğer kurumlarda takip ederse daha güzel gelişmeler olacak. Biz bu altın yumurtlayan tavuğu daha önce gördük ve ilçe olarak çalışmaları tamamladık ve daha da geniş projeler için uğraşıyoruz. Özellikle Arapları elimizde tutabilmek için elimizden geleni daha da yapmalıyız.”şeklinde konuştu.

TRABZON TEREYAĞI BİTMEK ÜZERE

Katıldığı Programda Haber61.Net’in sorularına da yanıt veren Türkmen Akçaabat köftesine yapılan zam soruna da cevapladı. Türkmen, “ Fiyatları belirlemeler seneler önce belediyeden alındı. Artık odalar belirliyor. Ama ben olsam yaz sezonunda bu fiyatı uygulamazdım. Trabzonlunun ne kadar kesesine uygun fiyat verirseler onlarda kazanır. Biz belediye olarak bir şey söyleyemiyoruz ama tarifeleri takip ediyoruz. Et konusunda Türkiye’de sıkıntı var. İthal et tartışmaları devam ediyor. Hayvancılık bölgemizde geriledi. Seçim sürecinde gittiğim yerlerde bu konuları konuştum. Tarımdan insanlarımızın uzaklaşması, hayvancılıktan uzaklaşması bölge için tehlike. Akçaabat’a tarım bitiyor, hayvancılık bitiyor, Trabzon tereyağı bitmek üzere. Akçaabat’ın yağı kalitelidir. Bunu üretmek artık giderek bitme noktasına geldi. Akçaabat’ın köylüsü de artık yağı çarşıdan alıyor. Bu durum bölge için çok tehlikeli.”dedi.

SERA GÖLÜNÜ YAPILAN YOLLAR BOZDU

Sera gölünde çalışmaların devam ettiğini katıldığı belirten Türkmen, “ DSİ; sürekli oradan balcık çekiyor ve oranın düzenlenmesi için hızla çalışıyor. Sera gölünün en büyük sıkıntısı bu bulanıklığını ve balcıkla dolma halinin durdurulması gerekli. Bununda yapılması için bu gölü besleyen iki dereninde kollarını temizlenmesi gerekli. Bu derelere tüm pislikleri atıyoruz. Kimi yol açıyor toprak atıyor, kimi çöp atıyor. Buda sorun oluyor. Derelerimizi bizim için çok güzel. Ben İsviçre’de gördüm küçük dereleri nasıl koruyorlar. Bizimde bunu kurumlar olarak ve vatandaşlar olarak derelerimizi kollamamız gerek. Dereleri düzenleyerek kontrol altına almamız gerekli. Biz her yere yol acıyoruz. Doğayı bitiyoruz. İşte yağan yağmurda bize sorun çıkarıyor. İşte Sera gölü doluyor. Herkes istediği yerde yol yapmak istiyor. İstediğin yerde ev yapmak demek, araziyi bozmak demektir.”şeklinde konuştu.

YEŞİL YOL EĞER DOĞAYA TAHRİP EDERSE YANLIŞTIR

Gündemdeki sıçaklığını koruyan “Yeşil Yol” ile alakalıda konuşan Türkmen, “ Bu yolu herkes farklı yorumluyor. Ben bu yola böyle bakarım eğer tabiatı bozmadan bir şey yapılacaksa bir şey demem. Bizim bildiğimiz şu, “ Mevcut yolları ısla ederek yapılacak çalışma.” Bu plana göre yapılırsa sorun yok. Kapalı yol ağlarını açmak için ve mevcut yolları birbirine bağlayarak yapılacak. Otoban yapılmayacak! Eğer, tabiatı bozacaksa buna karşıyız. Bizim dışımızda yapılan bir çalışma bu. Bölgede başka sektör yok. Turizm olarak bir durum var. Doğa güzelliklerimiz var buralarda. Bacasız sanayi yapa biliriz bu bakımdan akıllı hareket ederek yapmalıyız. Tabiatın tahrip edilmesini istemem. Ama her şeye karşı gelinmez. Bölgede çok işsiz var bunlara bir çare bulmamız gerekli.”dedi.

TURİZM GÜZERGAHI OLUŞTURULMALI

Bölge turizmi için çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, “ Akçaabat’ın Merkezden çıkarak Hıdırnebi’ye kadar uzanan bir yol var. Buraya biz turizm güzergahı yapacağız. Buralarda 2 yada 3 tane büyük tesisler yaparak konaklama yaparak turistlerin ilgisinin artmasını istedik.  Bir diğer güzergahımız ise; Sera gölünün üst tarafından başlana bir bölümden tepeye kadar geniş bir alan oluşturmayı hedefliyoruz. Buraya da çıkanlar hep Trabzon’u hemde Akçaabat’ı görecek büyük bir manzaralar var. Bu bölgeleri geliştirirsek büyük bir potansiyel oluşturmuş oluruz. Buda İşsizliğe çare olur. Bu projeleri Trabzon’un yeni milletvekillerine anlattık ve yardımcı oluyorlar”şeklinde konuştu.

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber