Akçaabat'ta yeni bir turizm alanı

Akçaabat'ta yeni yaşam alanı oluşturuldu.

Akçaabat'ta yeni bir turizm alanı

Akçaabat İlçesi Akçaköy Mahallesi Sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 7,5 dönümlük alan Turizm amaçlı yeme içme ve dinlenme alanı olarak kullanılmak üzere, vaziyet planındaki plan kararlarına uygun hale getirilmek koşuluyla ihale yoluyla kiraya verilecektir.

Akçaköy Mahallesi Sınırları Harmancık Mevkiinde bulunan C Tipi Mesire yerinde; halihazırda kır lokantası, kır kahvesi mescit ve çeşme bulunmaktadır. Kiralama ihalesi kazanan yüklenici, mevcut yapılara ilaveten vaziyet planındaki plan kararlarındaki tesisleri de yaparak bu alan turizme kazandırılmış olacaktır.

Konu ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “ Akçaabat’ın geleceğinin turizmde olduğunu biliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizmin her alanında projelerimiz hazırlanıyor ve olgunlaşan projelerimizi hayata geçiriyoruz. Spor turizminden kongre turizmine, yayla turizminden tarih turizmine kadar her platformda çalışmalarımız mevcut. Özellikler Körfez Ülkelerinden şehrimize gelen turistler yaylalarımızı ziyaret ediyor. Yayla turizmine katkı sağlayacak noktalardan bir tanesi de ihale ile kiraya verecek olduğumuz, Akçaköy Mahallemizdeki 7,5 dönümlük Mesire alanıdır. Bu alanda kır lokantası, kır kahvesi mescit ve çeşme bulunmaktadır. Harmancık C Tipi Mesire yerinin plan notlarında ise yöresel ürünlerin satış reyonu, otopark, kamelya, seyir terası, tuvalet, giriş kontrol noktası ve çocuk oyun alanları yer almaktadır. Bu tesisler de tamamlandığında bu alan, şehrimizin ve bölgemizin turizmine büyük katkı sağlayacak. Akçaabat Merkeze 20 km, Trabzon Havalimanına yaklaşık 30 km mesafede bulunan Mesire alanında yerli ve yabancı turistler doğa ile iç içe huzur içinde vakit geçirebilecekler.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber