Akçaabat'ta Kültür Araştırma Kurulu toplantısı yapıldı

Akçaabat'ta Kültür Araştırma Kurulu 20. yıl toplantısı yapıldı.

Akçaabat'ta Kültür Araştırma Kurulu toplantısı yapıldı

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu, kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla genel değerlemenin yapıldığı toplantısını Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda yaptı.

Akçaabat Belediyesi bünyesinde yer alan Kültür Araştırma Kurulu 03.10.2001 tarihli meclis kararı ile kurulmuştur.

Zaman içerisinde, yapılan toplantılarda Akçaabat'ın kültür, sanat ve turizm ile ilgili sorunlarının tespit edilmesi, beklentiler, çözüm önerileri ile alınacak önlemler üzerine fikir alışverişinin yanında, Akçaabat'taki gelişmeler kurul toplantılarında ele alındı.

Bu toplantılar; yarışmaların düzenlenmesine, bilimsel ve sanatsal etkinlikleri daha geniş kitlelere yaymak için konferans, panel, sempozyumlar, çalıştaylar, sergiler, tiyatro günleri, basılı yayınlar ortaya koymak, festivaller, tanıtım günleri, fuarlar vb. organizasyonların yapılmasında katkısı olmuştur.

Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınları arasında çıkan kitaplar, belgeseller ve tanıtım filmleri gibi çalışmalara kurulun katkıları sayesinde önemli bir arşiv oluşmuş olup, böylelikle gelecek kuşaklara aktarılacak zengin bir birikim de oluşmuş oldu.

Toplantıda, Belediye Başkanı tarafından Akçakale hakkında bilgilendirme yapılarak yeniden kazı işlemlerine başlanıldığı ve Akçaabat'ın önemli destinasyonlarından biri olacağı belirtildi.

Toplantı sonunda kurul üyelerine teşekkür belgesi Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından verilirken, toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi.

Kurul toplantısına Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Osman Baş, Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Mehmet Salih Köse, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, Kadir Topal, Mustafa İnal, Mehmet Salih Atadinç, Turhan Bektaşoğlu ve H. Sami Kara katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler