Akçaabat-Mersin Dolmuşlarında yeni sisteme geçiş sancısı

Trabzon’da şehir içi dolmuş sisteminin değişim kararı kabul görürken Akçaabat-Mersin arasında dolmuşçuluk yapanlar arasında uzlaşı sağlanamadı.

Akçaabat-Mersin Dolmuşlarında yeni sisteme geçiş sancısı

Haber61/Haber Servisi - Trabzon'da Akçaabat-Mersin arasında dolmuş sisteminin yenilenmesi çalışmalarında yaşanan kriz büyüyor.

Bir grup dolmuş esnafı karşı çıkarken diğer grup değişim istiyor. 

Akçaabat -Trabzon - Mersin Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, bir basın açıklaması düzenleyerek, değişime karşı çıkan Akçaabat Odası’nı eleştirdi.

Akçaabat Şoförler Odası’nın her şeye karşı karşı olduğunu ama ortaya bir çözün sunmadığını ifade etti.

Abdullah Sevim şunları söyledi; 

AYDA 15 GÜN ÇALIŞIYORUZ

“Akçaabat _Trabzon –Mersin güzergahı arasında çalışan araç sahipleri olarak 2006 yılında araç çokluğu nedeni ile 583 adet ticari plakayı ilçe ve İl trafik komisyon kararlarında kendi isteğimiz ile birleştirerek araç sayısını 291 e indirdik. Ayrıca kooperatifimizin genel kurulunda alınan karar gereği 291 aracı bir gün yat bir gün çalış sistemi ile ayda on beş gün çalışmaktayız.”

10 YAŞ UYGULAMASI

Kooperatif yönetim kurulu arkadaşlarla 2018 yılında bir araya gelerek 2019 yılı sonu itibarı ile ticari araçlara kamera takmak zorunluluğu yasa ile getirilmiş ,Ayrıca 2020 yılı yedinci ayında  yürürlüğe girecek olan ticari araçlarda engelli rampası zorunluğu ve 2021 in yedinci ayında ticari araçlarda yürürlüğe girecek olan  10 yaş uygulaması gelmeden önce  ne yapabiliriz düşüncesi ile çalışmalarımıza başladık.

25+1 SİSTEM 

Türkiye de dönüşüm yapan illerin alt yapısını incelemek üzere gruplar halinde Sivas tan ,Erzincan Erzurum, Bayburt, Gümüşhane başlayarak Tekirdağ  ,İzmir , Bursa , Ordu, Samsun, Bolu Sakarya İzmit İstanbul a kadar 20 civarında büyükşehirleri ,ayrıca dönüşüm yapan diğer illeri ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz  sonucunda hazırladığımız çalışma raporu doğrultusunda 24.03.2019 tarihinde alınan genel kurul kararı ile 25 +1 engelli erişimli alçak tabanlı Elektronik ücret toplama sistemi  araç takip sistemi olan Büyükşehir Belediyesi ve Kooperatifimiz tarafından denetlenebilir bir sisteme dönüşme kararı alarak UKOME ye  teklif vermek üzere çalışmalarımıza devam ettik.

ROL MODEL OLACAK ÇALIŞMA 

Amacımız taşımacılık sistemimizde değişikliğe giderek Vatandaşlarımızın  ve  şoför esnafımızın  memnun olacağı kayıp kaçağın önleneceği, hangi aracı kimin sürdüğünün  belli olacağı bütün her şeyin kayıt altında olduğu akıllı durakların kurulacağı  Trabzon ve Karadeniz’e  rol model olacak  bir çalışmayı, hukukçulardan ve Üniversitelerden destek alarak dönüşüm proje taleplerimizi teknik altyapısını hazırlayarak Büyükşehir Belediyemize ilettik.

Bu çalışmalar üzerinde başta  Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu olmak üzere Başkan yardımcılarımız, Genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarımız, daire amirlerimiz , Akçaabat Belediye başkanımızla defalarca toplantılar yaparak projeyi en ince  ayrıntısına kadar değerlendirdik.

PLAKALAR YANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Son zamanlarda gerek yazılı basında gerekse sosyal medyada yalan algılarla, iftiralarla karalama kampanyaları yapılara kamuoyunu ve şoför esnafını yanıltmaya yönelik yayınlar yapılmaktadır.
Öncelikle hayat garantimiz plakalarımız yanacak gibi yalan bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Plakalarımızın yanması söz konusu değildir.

MODERN SİSTEM OLUŞTURUYORUZ

Tahditli M Plakalarımız askıya alınarak müktesebat haklarımızın saklı kaldığı  yeni bir harf grubu ile 65 araçla (40 araç 25+1) sahil güzergahında,(25 adet 17 +3) mahallere yeni verilecek olan yeni güzergahlara  çalışmak üzere toplam 65 araç 583 hisse olarak, Gelirleri havuz giderleri araç sahipleri tarafından karşılanacağı, Hissesini   devredenin askıdaki plakasının da devrini vereceği, Emanet Kamu havuz hesabına belediyenin aktaracağı paraların direk hak sahiplerinin hesabına aktarılacağı bankacılık mobil sistemi üzerinden bütün hak sahiplerinin günlük taşınan yolcunun takip edildiği ,hesabına ne kadar para aktarılacağının bilindiği sayıştay denetimlerine  tabi modern bir sistem oluşturuyoruz.

Bu dönüşümde belediyemizin bize ilave güzergahlar vereceği bizlerden herhangi bir komisyon  ücreti almayacağı, Aile ve sosyal politikalar Bakanlığının araç başı vereceği destek harici indirimli yolcuların tam ücrete tamamlanacağı bir sistem.

Büyükşehir Belediye başkanımız bütün tarafları dinledi kararı kendisi açıklayacaktır..

Oluşturulmak istenen yalan yanlış altı doldurulmamış söylemlere  itibar etmeyiniz bu tür yalanlarla bize iftira atanlar hakkında gerekli yasal yollara başvurmuş bulunmaktayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler