Akçaabat Festivale hazır! İşte program

Trabzon'da 30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali düzenlenecek. İşte program...

Akçaabat Festivale hazır! İşte program

30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali öncesinde Başkan Osman Nuri Ekim basın toplantısı düzenledi.

Düzenleen basın toplantısında festivalle alakalı bilgiler veren başkan Ekim, festival programını da basın mensupları ile paylaştı.

Başkan Ekim'in basın toplantısından satır başları şu şekilde;

"Bilindiği üzere Akçaabat, doğal güzellikleri, yaylaları, tarihi yerleri, kültür ve sanat hayatı ile hem bölgemizde hem de ülkemiz genelinde adından sıkça söz ettirmiştir.  Geçmiş dönemlerden bu yana şehrimizde yapılan kültürel ve sosyal faaliyetler neticesinde ilçemiz “Kültür Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat” sloganı ile anılmaktadır. Biz de Akçaabat’ımızla özdeşleşmiş olan bu sloganın altını doldurmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 

Akçaabat Festivale hazır! İşte program

Geçmiş Dönemlerden bu yana yapılan faaliyetler ve organizasyonlar neticesinde İlçemizin Kültür Sanat Hayatı ileri düzeylere ulaşmış ve seviyeyi daha da yukarı taşımak için bizler de elimizden geldiğince imkânlarımız ölçüsünde gayret gösteriyoruz. Temel Belediyecilik çalışmalarımızın yanında şehrimizin kültürel ve sosyal hayatına katkı sunmak için faaliyetler düzenlemeye önem veriyoruz.  Gün geçtikçe kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi çeşitlendirerek arttırıyoruz. Belediyemiz bünyesinde uzun yıllardan beri Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Çok Sesli Koro ve Belediye Tiyatrosu faaliyetlerini sürdürmektedir.  Bunun yanında Erol Günaydın Tiyatro Günleri, Açık Hava Tiyatro Günleri, Çocuk Tiyatro Şenliği, Opera ve Bale Günleri, Sempozyumlar, Resim ve Fotoğraf Sergileri etkinliklerimiz de yer almaktadır. 30 yıldır düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivali ile şehrimiz Dünya genelinde “Halk Danslarının Kaynaşma Merkezi Horonun Başkenti Akçaabat” olarak nitelendirilmektedir. 

Akçaabat’ın kültür ve sanat hayatını canlandıracak etkinliklerimize iki yıl aranın ardından hızlı bir şekilde başladık. 2-10 Mart 2022 tarihleri arasında çevre illerdeki tiyatro ekiplerinin de katıldığı Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin 10.’sunu düzenledik. Çocuk Tiyatro Şenliğimizi yaptık. 1-6 Temmuz 2022 tarihleri arasında 3. Açık Hava Tiyatro Şenliği’ni gerçekleştirdik. Şimdi ise sıra geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizde.

30.’sunu gerçekleştireceğimiz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimizde Akçaabat Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz bölgemizin zenginliklerini ülke genelindeki hemşehrilerimizle paylaşmak ve turizm potansiyelimizi arttırmaktır. Ayrıca, halkımızla bir araya gelmek, hemşerilerimizin kaynaşmasına vesile olmak, kültürümüzü birlikte yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor

Yaptığımız tüm kültür ve sanat etkinliklerinde de dünya barışına katkıda bulunmak, ülke gençleri arasında sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularını geliştirmek; yöremizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtmak gayesindeyiz.

Zengin bir kültüre, tarihe ve coğrafyaya sahip olan bölgemizde düzenlediğimiz festivalimizde horondan halkoyunlarına, spordan sanata, yayla şenliğinden ünlü sanatçıların konserlerine kadar her şey var.

Biz diyoruz ki; Sanat ve spor boyutu güçlü olmayan bir medeniyet esik kalır. Sanat bütün kötülüklerin panzehridir. Akçaabat Kültür, Sanat, Turizm ve Spor Şehridir.

30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festival programımız ise şöyledir;

20 Temmuz 2022 Çarşamba Günü saat 10.00-15.00 arasında geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği, halkoyunları gösterileri, geleneksel halk horonu ve yöresel sanatçı konserleri ile start veriyoruz.

21 Temmuz 2022 Perşembe Günü saat 16.30’da Sahil Park Marina arkasında El Sanatları Sergisi, 17.00’da Hamam Çimeni Çarşısı- Belediye Resim Sergisi’nde Halı Kursu Sergisi ve yine aynı yerde halk oyunları gruplarının gösterileri ile devam ediyoruz. 

22 Temmuz 2022 Cuma Günü saat 16.45’te Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni ve ardından saat 17.00’da festival gruplarının, vatandaşların ve ilçe protokolünün katılımıyla yayla göçü gibi göreneklerin de canlandırılacağı kortej yürüyüşü yapılacak. 17.30’da Sahil Park Havuzlar Meydanı’nda büyük horon halkası kurulacak; yöresel sanatçılar konser verecek. 20.00’da Festival Alanı’nda açılı, 20.45’te halk oyunları gruplarının gösterileri, 21.10’da Aykut Özer konseri, 21.35’te Taylan Türkmen klip gösterimi, 21.40’ta Akçaabatlı Sanatçılar Grubu’nun konseri ve 22.10’da Ece Mumay konseri olacak. 

23 Temmuz 2022 Cumartesi Günü festival programımız 16.30’da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı (Meydan) Trabzon’da halk oyunları gruplarının gösterileriyle başlayacak. Halk oyunları gruplarının gösterileri 17.00’da Akçaabat Atatürk Parkı’nda devam edecek. Gündüzü renkli gecesi eğlenceli festivalimizde 20.15’te festival alanında halk oyunları grupları hünerlerini sergileyecek. Ardından; 20.50’de Pelin Karaağaçlı konseri, 21.25’te Taylan Türkmen klip gösterimi, 21.30’da Bilal Hancı ve İsmail Türüt’le Bordo-Mavi gece yapılacak. 

30. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimizin son gününde yani 24 Temmuz 2022 Pazar Günü; saat 16.30’da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı (Meydan) Trabzon’da halk oyunları gruplarının gösterileri olacak. Bu gösteriler saat 17.00’da Halk Akçaabat Atatürk Parkı’nda ve saat 20.15’te Festival Alanında devam edecek.20.50’de bizim göz bebeğimiz Akçaabat Folklor Derneği Kız Horon Ekibi sahne alacak. 21.00’da Selim Seyis, 21.40’ta İsmail Cumur, 22.15’te Resul Dindar Konserleri ile festivalimiz sona erecek. 24.00’da Akçaabat’ın simgesi Belediye ve Folklor Derneği Halkoyunları Gösterisi ile kapanışı yapacağız. 

İki yıl aranın ardından yeniden başladığımız kültür ve sanat faaliyetlerimize sizlerin aracılığıyla tüm halkımızı davet ediyorum. Bizim için yoğun ama bir o kadar da eğlenceli bir festival olacak. Akçaabatlıların hasretini sona erdirecek dolu dolu bir program hazırladık. Tüm hemşehrilerimiz eğlenceye doyacak. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; katı ve desteğini esirgemeyenlere şükranlarımı sunuyorum."

FESTİVALE NEDEN SADECE KIBRIS KATILIYOR?

Festivale sadece Kıbrıs'ın katıldığı sorusu üzerine cevap veren Osman Nuri Ekim, "Festivale sadece kıbrıs katılıyor. Bu pandemi kaynaklı bir durum. Planlama sene başı yapılır. Balkan ülkeleri ve diğer Türki cumhuriyetleri ile bu sezon yazışma yapmadık açıkcası. Önümüzdeki sezon uluslararası özelliğini devam ettirecek girişimlerimiz devam edecek. Bu sezon pandemiden dolayı böyle oldu." dedi.

SEBATSPOR İÇİN KUTLAMA YAPILACAK MI?

100. yılını kutlayacak Akçaabat Sebatspor için bir kutlama düşünülüyor mu? sorusunu yanıtlayan Başkan Ekim şu ifadelere yer verdi;

“Sebatspor Kulübü 100. yılını inşallah önümüzdeki yıl kutlayacak. Kulüp başkanımız ile beraber kutlama ile alakalı görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Kulübümüzün antrenman sahaları ile alakalı çalışmalarımız var. İnşallah tamamlarız. Orada spor lisesi yaptık. 2 tane standartlara uygun sentetik saha yapacağız. Sebatspor'u da inşallah 3. ligden yukarılara taşıyacağız. Daha önce Sebat spor ile alakalı belgesel yapmıştık onu tekrar öne çıkarabiliriz ama kutlamaları bir şampiyonluk ile taçlandırmak gerektiğini düşünüyorum.”

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler