Akçaabat dolmuş dönüşümü anlatıldı - İşte Tüm detaylar...

Akçaabat Dolmuş dönüşümü ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Akçaabat dolmuş dönüşümü anlatıldı - İşte Tüm detaylar...

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Akçaabat Dolmuş dönüşümü ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Trabzon'da Akçaabat için planlanan dolmuş dönüşümünün tanıtımı yapıldı. Düzenlenen basın toplantısına Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'de katıldı.

Trabzon Ortahisar ilçesi için daha önce yapılan dolmuş dönüşümü tanıtımı sonrası bugün de Akçaabat ilçesi dolmuş dönüşümü için basın toplantısı düzenlendi. Bugün saat 10.30 da Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda düşünülen dönüşüm planı anlatıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Murat Zorluoglu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bugün güzel bir vesile ile bir araya geldik. Yaptığınız güzel bir çalışma sonrası Akçaabat Trabzon arası yaptığımız dolmuş sistemini sizinle paylaşacağız. Daha önce Trabzon’daki yeni sistemi tanıtmıştık. Pandemi nedeniyle geciken dönüşümü gerçekleştireceğiz. Her hangi bir geri dönüş söz konusu değildir. Benzer bir süreci Akçaabat için başlattık. Onlar da merkezdeki dolmuşlar gibi ömrünü tamamlamış ve sistemli çalışmıyorlar. Akçaabat bizim için çok önemli. Trabzon trafiğini konuşuyorsak Akçaabat ve Yomra önemli. Akçaabat’ta ki dolmuş kooperatiften bize bir istek geldi. Bir talep getirdiler. Akçaabat Trabzon arasındaki minibüsler olarak otobüse dönüşüp belediyenin sistemine dahil olmak istiyoruz dediler. Defalarca bir araya geldik görüştük. Ve geldiğimiz noktada şöyle bir sistem öngördük.

Akçaabat dolmuş dönüşümü basın toplantısı - Canlı yayın

583 plaka var. 385 tane hak sahibi var. Bunların yarısı çalışıyor. Bize gelen tekliften sonra yeni sistem kuralım dedik.  Güvenli bir yapı bizim için çok önemli. Diğer taraftar Mersin Trabzon Akçaabat arasında hizmet veren 291 minibüsü 25 + 1 +30, kapasiteli 40 otobüse çevireceğiz. Yeni oluşturduğumuz hatlar için de 17+1 araca dönüştüreceğiz. Bu araçlara akıllı kart sistemi takılacak. Tüm araçlar 0-3 yaş aralığında olacak. Mersin Akçaabat Trabzon hattı dışında yeni hatlar oluşturuyoruz. Dönüşüme katılmak istemeyen esnaflar için yeni hatlar oluşturuldu. Tüm araçlarda kamera sistemi olacak. Bu araçlar her yıl kontrol edilip yıllık çalışma belgesi vereceğiz. Bildiğiniz gibi temmuz ayında meclisimizde dolmuş yönetmeliğini geçirdik. Bu araçları kullanacak şoförlerinin eğitimden geçecek ve belge verilecek. Belgesi olmayan araçları süremeyecek.

Bu sistemi kurduğunuzda Akçaabat şoförler odası ve bir kısım esnafımız Trabzon'da kurulan sistemi istediler. Görüştük, hat sahiplerine soralım kim. Çoğunluk hangi sistemi istiyorsa onu yapalım dedik. %62 otobüs sistemini istedi. Şimdi Akçaabat şoförler odasındaki arkadaşımızın o sözüne uymasını istiyoruz. Bu sistem Büyükşehir Belediyesi güvencesi altındadır. Bu sistemde tahditli plakalar korunacak. Plakalar askıda durur. Çoğunluk başka sistemde çoğunluk sağlanırsa plakalarını alır kullanırlar. Bu sistemde esnafımız açısında bir risk yok.

Bu sistemde tahditli plakalar korunacak. Plakalar askıda durur. Çoğunluk başka sistemde çoğunluk sağlanırsa plakalarını alır kullanırlar. Bu sistemde esnafımız açısında bir risk yok.

Burada bu sistem kurduğunuzda bizim arzu ettiğimiz şekil sürdürülürse bizim bu hatlardaki belediye otobüslerini. BU hatlardan başka yerlere çekeceğiz. Bu sisteme dahil olmak istemeyen esnafımız için başka hatlar oluşturduk. Plakalarını iptal etme hakkımız yok ama güzergâhını belirleme hakkımız var.

Akçaabat dolmuş dönüşümü basın toplantısı - Canlı yayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber