AK Partili eski yöneticiye Kılıçdaroğlu davası

AK Parti Trabzon eski il yöneticisi Hasan Taflan’a dava açıldı

AK Partili eski yöneticiye Kılıçdaroğlu davası

Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na 80 yaşındaki Osman Sarıgün’ün yaptığı  yumruklu saldırı sonrası sosyal medya hesabından ‘iyiki varsın Osman amca’ yazan AK Parti Trabzon eski il yöneticisi Hasan Taflan’a savcılık tarafından dosya hazırlandı. 

Emniyete çağırılarak ifadesi alınan Hasan Taflan, hakkında ‘suçu ve suçluyu övmek’ suçlamalarıyla dava açıldı. İlk dava Ekim ayında görülecek.

Hasan Taflan emniyete verdiği ifadesinde, Facebook hesabının kendisini ait olduğunu ‘İyiki varsın Osman amca’ paylaşımını yaptığını belirterek inkar etmedi.

Nisan ayında olaydan bir gün sonra yapılan bu paylaşımı suçu ve suçluyu övmek için yapmadığını, PKK ile ilişkilerini kesmeyen, kesmemekte direnen, hatta basın yoluyla bunu dillendiren HDP milletvekillerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmelerinden dolayı üzüntü duyması nedeniyle tepki koyduğunu ifade etti. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu köyünde 21 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen asker cenazesinde bir grup tarafından saldırıya uğramıştı. Olayda 80 yaşındaki Osman Sarıgün adlı vatandaş Kılıçdaroğlu’nu yumrukladığı görüntü gündeme oturmuştu. Olaydan bir gün sonra HDP Milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesi nedeniyle bu paylaşım yapıldı.

AK Partili eski yöneticiye Kılıçdaroğlu davası

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler