AK Parti’den camiler borç karşılığı verildi iddiasına cevap; Yine CHP yine yalan

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın Trabzon’da iki cami borç karşılığı verildi iddiasına cevap geldi.

AK Parti’den camiler borç karşılığı verildi iddiasına cevap; Yine CHP yine yalan

AK Parti’den camiler borç karşılığı verildi iddiasına cevap geldi.

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın Trabzon’da iki cami borç karşılığı verildi iddiasına cevap verdi ve Kaya’yı yalancılıkla suçladı.

Uğur Aydın’ın açıklamaları şu şekilde; 

YİNE YALAN!
Yine yanlış bilgilendirme!
Yine balıklama atlayan bir CHPli Vekil. Şaşırdık mı Hayır!
Sayın Kaya,
Evet CHP iktidar olduğu dönemlerde camilerimizden hem satmış, hemde bakım ve tadilatını yapmayarak kaderine terk etmiştir. Çok şükür ki Ak Parti iktidarı ile birlikte her alanda olduğu gibi Camilerimizede  , tarihi eserlerimizede, ata yadigarı eserlerimizede  sahip çıkılarak onarılmış, restore edilmiştir. Bizim dönemimizde Hiç bir surette cami satışı gibi konu mevzu dahi olmamıştır olamaz da. 
Şimdi gelelim sizin iddianıza,
Şahsen Üzülüyorum size, muhtemeldir ki siz, size verilen bilgileri aktarıyorsunuz ve inandığınız için araştırma gereği duymuyorsunuz!
Konu öyle değil Sayın Kaya,
1. Tarih: 03.12.2020, Meclis toplantısı,  2 cami arsası ve 1 adet boş bina maliyeye devredilsin diye karar alındı. DEVİR YAPILMADI. (Görüşme yapılacak ona göre karar verilecek. )
2. Düzköy de 30 tane cami arsası ve müştemilat 11.03.2016 tarihinde sizin partiliniz olan Sayın Abidin ÇELİK tarafından bedelsiz bir şekilde milli emlak’a devredildi. Yoksa hiç duymadınız mi? Size bugün yanlış Bilgi verenler o zaman bunu dememişler mi idi?
3. Bugün konu olan 2 cami arsası ise bugünkü Başkan Yılmaz Ankara tarafından maliyeye olan borç karşılığı devredilmek isteniyor. Mahsuplaşma şeklinde. 
Yani Cami yerinde, halk namazını kılabilir, değişen tek şey, belediye maliyeye olan borcundan düşüyor, borç yükünden kurtarıyor.
4. Açıklamanızda Doğankaya mahallesindeki  lojman da var. Bu bina 15 yıldır boş duruyor ve ömrünü tamamlamış. Yıkılması gerekir. 
Bu binada vatandaşın emeği olduğu için hassasiyet var. Haklılar. Ama Abidin Çelik döneminde bu bina ihaleyle satılmış Sayın Kaya, daha sonra ihalede satın alan yaşlı bayana baskı uygulanarak satış işlemi iptal edilmiştir. Kadının ödediği teminat harç gibi paralar gayrıresmi bir şekilde geri ödenmiştir. 
Bilmiyordunuz değil mi?
5. Bitmedi Sayın Kaya, bu binaya sizin partinizin belediye başkanı Abidin Çelik zamanında haciz geldi. Bu dönem, yani Sayın Ankara’nın döneminde İcradan satışın önüne geçmek için bir şekilde bu bina üzerindeki icra kaldırıldı. Bina üzerindeki icra baskısı kalkması için bu bina da milli emlaka devredilmek isteniyor. Devir işlemi yapılırsa, Daha sonra bina değerlendirme imkanı varsa bir proje yapılır ve milli emlak tan tahsis alınarak  değerlendirilebilir. 
Evet Sayın Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya bey, kılavuzunuzu doğru seçin, Çünkü bir Trabzonlu olarak muhalefette olsanız sizden ilimiz için bizler katkı bekleriz. Yine de siz bilirsiniz!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber