AK Parti Trabzon’da krizi böyle yorumladı

" Süleyman Soylu’ya saygısızlık yaptılar, Muhammet Balta ve Adnan Günnar'ın nefis operasyonu "

AK Parti Trabzon’da krizi böyle yorumladı

Haber61/Haber Servisi

Günebakış Gazetesi sahibi Ali Öztürk Ortahisar Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan atama krizinde Milletvekilleri Adnan Günnar ve Muhammet Balta’yı hedef gösterdi. Yazısında Süleyman Soylu’ya saygısızlık yapıldığının altını çizdi.

İşte o yazı:

AK Parti’deki kriz…

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü üzerinden garip bir kriz yaşanıyor. Garipliği, AK Parti içinde yaşanan krizin kent eğitimini de etkileyecek olması… Önce gelişmenin ayrıntılarını yazalım...
AK Parti İl Başkanlığı, eğitim camiasından kendilerine gelen şikayetleri bir süre takip etmiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, son dönemde sosyal medyada siyasi mesajlar vermeye başlamış. Sosyal medyadaki bu mesajlar takipçilerinin bazılarından beğeni, bazılarından tepki almış. Tepki alan mesajlar bu kez polemik konusu yapılmış. Çok sayıda öğretmen partiye şikayet yağdırmış. Yönetim Kurulu da konuyu ele alıp tartışarak ilçe Milli Eğitim Müdürü’nün alınmasına karar vermiş. Konu Milli Eğitim’den sorumlu Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na taşınmış. Bahar Hanım meseleyi İl Başkanı ile yeniden değerlendirdikten sonra Milli Eğitim Bakanı Yardımcısından randevu almış. Bakanlıktaki görüşmeye Milletvekili Salih Cora da katılmış. Bu arada mesele Bakan Süleyman Soylu’ya da aktarılmış. Bakan Soylu, “Teşkilatın böyle bir talebi varsa mutlaka bir değerlendirme sonucu karar alınmıştır. Diyecek bir şey yok” biçiminde görüş belirtmiş.
Tayin olayı, Bakanlık düzeyinde de ele alındıktan sonra Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü değiştirilmiş. Zaten 5 yıldır aynı görevdeymiş ve bir diğer iddiaya göre heyecanını da yitirmiş.
*
Bütün mesele bundan sonra başlıyor. Nefisler bundan sonra öne çıkıyor. Durumdan haberdar olan iki milletvekili Adnan Günnar ve Muhammet Balta bu tasarruf üzerine harekete geçiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürünün görevine iadesi için Bakan Ziya Selçuk’a kadar gidiyorlar.
Meseleyi parti içinde halletme yoluna gitmiyorlar. Öfke dolular ve kendilerine bilgi verilmeden yapılan icraatı nefis meselesi yaptılar. Halbuki kendileri de İl Başkanlığından gelme milletvekili… Yani teşkilatçılığı ve saygınlığını onlar da yaşadılar. İl Başkanı Haydar Revi uzun yıllar birlikte hareket ettikleri arkadaşları… Velev ki Revi yanlış yapmış olsun!.. Meseleyi parti içinde halletmek yerine iki vekil,  öfke kuşanıp Bakan Ziya Selçuk’un kapısını aşındırıyorlar. Onurlarını kurtarmak adına (!) tayinin iptal edilmesini istiyorlar. Ve iptal ettiriyorlar…
Elbette İl Başkanı ve teşkilat rencide oldu. Ancak iki vekilin öfkesi Revi’den çok Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Bakan Süleyman Soylu’ya… “Trabzon’da bir müdür alınacak ve yerine bir müdür getirilecekse bundan bizim nasıl haberimiz olmaz” öfkesini kuşanıyorlar. Keşke Trabzon’un sorunlarına da bu kadar duyarlı olsalar!..
*
AK Parti içindeki tayin krizi teşkilatın samimi yaklaşımını çoktan aşıp iki vekilin nefis operasyonuna dönüşüyor. Kendileri gibi AK Parti’ye dışardan gelmeyip en başından beri teşkilatın kadın kollarından yetişen Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na kendilerince ders vermek istiyorlar. Farkında değiller ama bu dersin Bakan Süleyman Soylu’ya karşı da bir saygısızlık taşıdığı muhakkak. Bir tayin meselesiyle Trabzon AK Parti’de 17 yıl sonra ilk kez krize imza atıyorlar. Bu tür krizleri eskiden birden çok vekili olan ANAP’ta izlemiştik. Müdürler üzerinden güç gösterileri aylarca kamuoyunu meşgul ederdi. Parti yönetimleri kendi içinde kriz üstüne kriz üretirdi. Ne yazık ki 25-30 yıl önceki krizlerin benzerleriyle yüzleşiyoruz. Ne eğitim, ne şehir, ne parti? Nefislerin mücadelelerinde acaba kimler kaybediyor? Bu tür krizlerin kaybedenlerinin hep şehir ve parti olduğunu söylemeliyiz. Kazananı ise hiç olmamış...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber