AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Haber61'e konuştu

AK Parti Trabzon Teşkilatı milletvekili adaylarını tanıttı.

AK Parti Trabzon Milletvekili adayları Haber61'e konuştu

Haber61 / Haber Servisi

AK Parti Trabzon 27. dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıldı. Büyük katılımla yapılan toplantıda AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve AK Parti Milletvekili adayları katılımcılara hitap etti. 

Vekil adayları konuşmalarının ardından Haber61'e özel açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerinin önemini ve Bakan Soylu'nun Trabzon'dan aday gösterilmemesiyle ilgili değerlendrrmelerde bulunan AK Parti milletvekili adaylarının açıklamaları şöyle oldu: 

Muhammet Balta

16 yıldır iktidarda ola bir siyasi partinin aday tanıtım programına baktığımızda heyecanımızı kaybetmediğimiz görülüyor. İlk günkü aşkla yolumuza devam ediyoruz.  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesai arkadaşı olmak zordur ama bizim için onurdur. AK Parti her zaman hedeflerini ortaya koyan bir partidir. Teşkilat olarak da kurumsallaşmasını tamamlamış, verdiği sözleri yerine getirmiş bir partidir. Trabzon bize güvensin. Birbirinden değerli arkadaşlarımız vatan millet sevdasıyla yoğrulmuş insanlardır. Kendi aramızda, teşkilatlarımızda birlik bütünlük var. Heyecanlı şekilde Pazartesi günü sahaya iniyoruz. Dışardan bakanlarımız gelecek ve özellikle Perşembe günü Süleyman Soylu bakanımız gelecek. Onunla birlikte çok güzel işler yaptık bu şehir için.

2009 da belediyeyi alçağız dediğimizde kimse inanmıyordu ancak aldık. Şimdi cumhur ittifakıyla birlikte Trabzon’da 6-0 yapacağız diyoruz. Bunu gönülden söylüyorum. Özellikle CHP ile ittifak yapan siyasi partilerin tabanının şunu görmesi lazım, birbirleriyle bir zamanlar selam vermeyen insanların nasıl olup bir araya geldiklerini düşünmeleri gerekiyor. Bütün güzel şeyleri biz taşıyoruz ve güçlü bir şekilde Ankara’ya gideceğiz. İnsanlarımız bizlere çok şey verdiler, Allah onlardan razı olsun. Ben Trabzon adına güzel şeyler olacağına inanıyorum. Güçlü bir Cumhurbaşkanı ile birlikte hizmete devam diyorum.

Adnan Günnar:

Geçmiş seçimlerde PKK’nın, IŞİD’in bombalı saldırılarıyla, FEETÖ darbesiyle karşılaşırken şimdi de ülkemizi olumsuz etkileyebilmek için ekonomik darbe girişimiyle karşı karşıyayız. İnşallah milletimizin ferasetiyle bu boşa çıkarılacaktır. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur ittifakının çıkacağına inanıyoruz. Birlik beraberlik içinde Türkiye’yi kalkındırabilmek adına gece gündüz demeden bu seçimlere hazırlandık. Yaptığımız yatırımlarla birlikte halkımızın karşısına geliyoruz. Biz Trabzon’da Şehir Hastanesi, Kanuni Bulvarı, Erzincan Trabzon tren yolu ihalesi, Arsin Yatırım Adası, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yeşil alan ve park olmasıyla, Büyükşehir Trabzon’u büyüterek, turizm ve sağlık şehri yaparak Trabzon halkının karşısına çıkacağız. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayınız diye oy isteyeceğiz.

16 senedir Trabzon’a yatırımlar geliyor. Bakanlarımız Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar ve Süleyman Soylu döneminde çok sayıda yatırım yapıldı. Onları kendimize kaptan seçtik ve bir ekip olarak çalıştık. Trabzon’da yatırım adası ikinci devlet üniversitesi, kanuni bulvarı, Hüseyin Avni Aker stadyumunun yeri eskiden beri peşinde koştuğumuz projelerdi. Şimdi yeni projelerin peşinde koşacağız. Bizim Trabzon için farklı hedeflerimiz de var. Uzun zamandır konuşulan havalimanından tutun da, güney çevre yolu ve yeni havalimanı yapılmasına kadar. Bu 2 buçuk yılda onları gerçekleştirebilmiş değiliz ama daha dün ulaştırma bakanıyla birlikteydik güney çevre yolu için. Bize oy verenin de vermeyenin de milletvekiliyiz. Kimseni yakasındakine bakmadık. Biz birlikte Türkiye’yiz diyen Trabzonlu seçmenlerimizin AK Parti’de buluşmasını istiyoruz.

Siyasette herkes şöyle böyle yapacağız der. Şu an yapılan analizlerde Trabzon 5-1 gözüküyor. Bunu 6-0 yapabilmek için çalışacağız. Trabzon’a hizmet edebilmek adına gayretlerimiz devam edecektir. Çocuklarının, kendilerinin geleceği için biraz daha iyi düşünmelerini istiyorum. Güçlü TBMM’yi oluşturmak zorunda olduğumuzu hatırlatmalıyız. Hem AK Partiye hem cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem Cumhur ittifakına destek istiyorum.

Bahar Ayvazoğlu

Bu bir bayrak yarışıdır ve aramızda bir kıyaslama söz koşunu olamaz. Biz bir ekibiz, bundan sonra bayrağı kadınlar olarak inşallah biz devralacağız. Ayşe Sula Köseoğlu hanımefendi ile birlikte siyasi hayatımıza devam edeceğiz. Allah yolumuzu açık etsin.

Sadece Trabzon’da değil, 81 ilde kadın kolları başkanlarımız genel merkez tarafından aday adayı olmaları için teşvik edildi. Arkamda güçlü bir teşkilat olduğun biliyordum ama bunu tecrübe etme imkanı oldum. Ben benden istenileni yaptım, görevden kaçmadım, elimi taşımın altına koydum. Bu listede olmasaydım benim için bir şey değişmeyecekti, 16 yıldır hep listelerin arkasındayım yine olacaktım.

Sahadaki insanların 16 yıllık AK Parti iktidarının yükselişine ve Türkiye’yi getirdiği noktaya diyebilecekleri hiçbir şey yok. Kendi parti liderlerine inançlarının çok olmadığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın takdir ettiği listeyi milletimizin de kabul edeceğine inanıyoruz. 16 yıl önce eleştirilen şeyler bugünün kazanımları olduğu için bugün eleştirilen şeyler şimdi çok yüksek çıtadan eleştiriliyor. Bizler bu süreçte yapılanları anlatıp 6-0 olarak kapatmayı düşünüyoruz.

Seçmene mesajım siyasi görüşleri ne olursa olsun oylarını Türkiye cumhuriyetinin bekasına ve istikrarına versinler. Önlerinde rüştünü ispatlamış Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir AK Parti var. Türk milleti, ülkenin karşısında duran mihrakları görebilecekleri vaziyettedir. Bu millet söz konusu Türkiye olduğunda 15 Temmuz darbe gecesi nasıl kenetlendiğini gösterdi. Seçim günü de bu kenetlenmenin olacağına inancım tam.

Salih Cora

Tarihi bir seçim yaşanacak çünkü 1946 yılında çok partili siyasal yaşama geçişte yapılan seçim ne kadar önemliyse 2017 referandumunun ardından cumhurbaşkanlığı sistemine geçilecek bu seçimin önemi de haizdir. Geçmişte parlamenter sistem demokrasi olmasına rağmen darbeler ve muhtıralarla kesintiye uğradı. Önümüzdeki seçimden sonra güçlü bir yürütme ve yasama olacaktır. Son 2 buçuk yılda tarihi olaylar yaşadık. 2 buçuk yılda hayal denilen birçok proje gerçek oldu. Demiryolu hayaldi gerçek oldu, şehir hastanesi ihalesi yapıldı, demiryolu ihalesi yapıldı, Trabzon’a özel bir kanunla yatırım adası projesini başlattık. Tüm bunları bu kadro yaptı. Akyazı Stadı durmak üzereydi bitirdik. Kanuni bulvarı için de böyleydi şimdi kanuni bulvarı bitecek. 600 günümüz daha olsaydı Karakaya içme suyunun inşasına başladık. Biz hedeflerimizi gerçekleştirme noktasında insanımız bizi gördü. İş yapma refleksimiz gelişti. Milletimiz bize güvensin Trabzon için kurduğumuz hayallerimiz var Trabzon’un zaman kaybına ihtiyacı yok. İşi bilen kılıç kuşanan bu cesur arkadaşlarına destek versin yeri geldiğinde mecliste masaya yumruğumuzu sert şekilde vuralım ve aslan payını alalım. Plan Bütçe komisyonundaydım. İşin nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum. Yaparsa iyine AK Parti yapar. Biz sözünün eri bir partiyiz.

Sayın bakanımız ve birçok bakanımız büyük şehirlerde liste başında yer aldı. Bu da meclisimiz güçlü olacak anlamına geliyor. Bakanların mecliste yer alması güçlü hükümet ve yasama dönemi olarak değerlendirmek lazım. Sayın bakanımız Trabzon’un öz evladıdır ve Trabzon’a karşı hassasiyetleri vardır. Burayı gözü kulağı gibi takip etmektedir. Trabzon’u hem bakanları hem milletvekilleri olacak.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünyada birçok ilkleri ve enleri gerçekleştirdi. Sayın Erdoğan tuzakları aşarak bu noktaya geldi. Türkiye’de iktidarız ama dünyanın çarpık düzenine karşı muhalif duruşumuz vardır. Tayyip Erdoğan’a sadece Türkiye’nin değil dünyanın, tüm mazlum milletlerin ihtiyacı vardır. Büyük fotoğrafı görmek lazım. Sayın Erdoğan bize en büyük mirastır. Cumhurbaşkanımıza destek olalım onu mermisiz cepheye göndermeyelim. Hemşerilerimiz mutlaka sandığa gitsin ve tüm akrabalarını Trabzon’a getirsin bizlere çifte bayram yaşatsınlar.

Vehbi Koç

Kendimi bildim bileli hiçbir alanda seçildim veya seçilmedim takıntım olmadı. Ben aday gösterildiğimde burada kendimi hiç yabancıların arasında görmedim. Trabzon, Trabzonspor, bordo mavi sevdası başka bir şey. Trabzon’a katkı sağlamak istiyorum. Bizim insanımızın sevgisi hasbihali başka şeydir. Trabzonluysanız dünyanın neresine giderseniz Tokyo’da da olsun, Rio’da da olsun Trabzonlusunuzdur. Buraya hizmet etmenin çok daha keyifli olacağına inanıyorum. Burada iş için çok defa gittim geldim. Ben buranın insanıyım. Biz bugüne kadar uçuk kaçık projelerin peşine gitmedik. Trabzon denizcilikte de hak ettiği noktaya gelecektir. Trabzonlular uyanık basiret ve feraset sahibidirler. Bu seçim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesmek için yapılan seçimdir. Muhalefet 3 bloğun bir araya gelip Erdoğan’a karşı olmasının anlaşılır bir tarafı yoktur ama Trabzonlular bunun farkındadır. Hemşerilerimize şöyle sesleniyorum, ülkeye bilmeden zarar vermelerini istemiyorum. Benim şahsi fikrim böyle ama işin gerçeği budur. Trabzonlu üzerine düşeni yapacak ve fırsatçılara asla izin vermeyecektir.

Selçuk Çebi

Ringlerde tek başımayım, rakibim var bir de Allah ile beraberim. Siyaset ortamı ekip işidir. Yorucu bir maraton bizleri bekliyor. Sahaya inmiştik ama bugünden itibaren tüm ilçeler ve belediyeler olarak start vermiş olduk. Gezdiğimiz ilçe ve mahallelerdeki ilgi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. 4-1 diyen oluyor farklı söyleyen oluyor ama siyaset henüz ısınmadı. Türkiyeyi temsil noktasında hazırlandığımda arkama dönüp baktığım zaman hiç bir kere daha antrenman yapsaydım demedim. Biz üm teşkilatlarımızla hep beraber 30 günümüz var. 24 Haziranda keşke şu ilçeye, köye, mahalleye de gitseydik, Ayşe ablamızın yanına da gitseydik demeyeceğiz. Biz çalışmamızı en sonuna kadar yapacağız gerisini Allah'ın takdirine bırakacağız. Vekil olmak alnımıza yazılmışsa olacaktır. Milletimiz bizlere inansın ve güvensinler. Biz Trabzon içinde doğmuş büyümüş yaşamışız. Ülkemi ve Trabzonumu gururlandıırdı. Şimdi Trabzon'un bizi gururlandırma zamanı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber