AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu özel çocuklara bowling sürprizi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu otizmli bireylerle bir araya geldi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu özel çocuklara bowling sürprizi

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Dolayısıyla Otizmli Bireylere Bowling Sürprizi Yaptı

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “Gençlik buluşmasında gençlere bowling oynama sözü vermiştik. Hem gençlere sözümüzü tuttuk hem de otizmli bireylere sürpriz yaptık.” dedi.

Hayatımıza Renk Kattılar

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinlikte otizmli bireylerle eğlenceli vakit geçiren AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “Otizmli kardeşlerimizle birlikte bowling oynadık. Belki de bazıları ilk defa oynuyordu. Gözlerinden belli oluyordu mutlulukları. Doğum Günü olan kardeşlerimiz de vardı. Her biri sanki kendi doğum günündeymiş gibiydi. Pastamızı kestik hep birlikte. Trabzonspor atkılarını hediye ettik. Katılıp günümüzü güzelleştirdikleri için hepsinin gözlerinden öpüyor, onlara teşekkür ediyorum.  Ben de  bir hekim olarak kardeşlerimin ve hayatları özveri ve adanmışlıkla geçen anne, baba ve diğer aile bireylerinin farkındalıklarına canı gönülden desteklerimi sunuyor ve onların yanında olduğumu belirtmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

İyi Bir Eğitim ve Toplum Duyarlılığına İhtiyaç Var

İl Başkanı Mumcu, “Verilere göre ülkemizde 550 bin civarında otizmli birey yaşamaktadır. Aile ve çevresinde yaşayan bireyleri de dahil edersek 2 milyon civarı kişinin hayatına etki eden bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Biliyoruz ki otizmli bireylerin arasında çok üstün zekâ ve yetenekli

Kardeşlerimiz

var. Dolayısıyla otizmli bireylerimizin var olan potansiyellerini arttırabilmeleri için iyi bir eğitim ve toplum duyarlılığına ihtiyaçları vardır.  Bu vesilesiyle farkındalığı tekrar hatırlatmış olalım.” dedi.

İktidar Olarak Kardeşlerimizin Yanındayız

AK Parti iktidarı döneminde özel öğrenim gereksinimi duyan öğrencilere yönelik çalışmalara dikkat çeken İl Başkanı Sezgin Mumcu devamında, “bizler hem bireysel, hem de AK Parti iktidarı olarak tüm özel gereksinimli bireylerde olduğu gibi otizmli bireyler konusunda gerek eğitim, gerek sağlık gerekse de erken teşhis konusunda çok önemli adımlar attık. Milli Eğitim Bakanlığımız bünyesindeki özel eğitim okullarımız ve diğer kurumlarımız da çocuklarımızın hayata katılabilmesi adına birebir eğitim ve faaliyetlerle en güzel şartlarda üzerine düşeni yapmaktadır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerden okul öncesi, ilköğretim veya özel eğitim programlarından birini uygulayan örgün eğitim kurumlarından sağlık problemleri nedeniyle doğrudan yararlanamayanlara evde veya hastanede eğitim imkânı sağladık. Engelli çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumlarını ve farklılıklarını dikkate alarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve engelli olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağladık. Böylece hayata katılımları konusunda büyük adımlar atıyoruz. Bizler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber