AK Parti Trabzon'da Temayül yoklaması yapılıyor

AK Parti Trabzon il Başkanlığı için kritik süreç başladı.

AK Parti Trabzon'da Temayül yoklaması yapılıyor

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin Karadeniz İl Koordinatörlüğü’ne getirilmesinin ardından, AK Parti’de il başkanlığı için hareketlenme başladı.

Bir çok isim aday adaylığını açıklarken, AK Parti İl başkanlığında bugün temayül sandıkları kuruldu.

Görüş alınacak

İl disiplin kurulu üyeleri, Büyükşehir belediye meclis üyesi, il kadın kolları ve il gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve ilçe gençlik kolları başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ile görüşülüp fikirleri alınacak.

Temayül yoklaması başladı

Ak Parti Trabzon İl başkanlığı için temayül parti binasında başladı. Delegeler kendi istedikleri il başkanı görmek istedikleri isimleri sandığa atacaklar. Partinin kurmayları Ak parti bölge koordnatörü Muhammet Avcı, İl koordinatörü Ertunç Erkan Balta, il Koordinatörü Polat Türkmen, Bölge Koordinatör yardımcısı Yahya Çelik, İl başkanlığına geldiler. Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, il yöneticileri hazır bulundular.

268 üye oy kullanacak

Temayülde teşkilat mensubu 286 üye oy kullanacak. Delegerler oy pusulasına il başkanı görmek istedikleri 3 ismi yazabilecekler.

Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı açıklamalarda bulundu

Eski veya mevcut başkan sıfatıyla Haydar Revi yanımızda. Bugünden itibaren bölgede Haydar Başkanımızla beraber çalışacağız. Bölgede yeni bir görev dağılımı yapacağız. Bu görev dağılımı sonucunda da bugünden itibaren Haydar başkanımızın Artvin’de görevlendirmek üzere bir planlama yapmış durumdayız. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Ortahisar için de bekleyiş sürüyor. Onunla ilgili de temayül çalışmalarını daha önce yapmıştık. Elimizde bir çalışma var. Bugün İl başkanlığı ile ilgili çalışmayı da tamamladıktan sonra çok kısa bir süre içinde Cumhurbaşkanımızın programı ne zaman el verirse, bu haftaya da olabilir, çok kısa bir zaman dilimi içinde de olabilir. İnşallah il başkan adaylarımızı bugün burada yapacağımız temayül ve ayrıca yapacağımız çalışmalar neticesinde tespit ederek genel başkanımıza götürmüş olacağız. Kaç tane aday çıkaracağımızı şuan da söylemek çok zor. Genelde 3 aday götürüyoruz. Bazı illerde bu 5-6 olabiliyor. Biraz da yapacağımız çalışmanın sonucuna bağlı olarak değişiyor. Bu sürecin Trabzon için hayırlı olmasını diliyorum.

Trabzon’da çok dinamik bir yapımız var. Belediye meclis üyelerimiz de belediye başkanlarımız da, kadın kollarımız da milletvekillerimiz de çok olumlu bir yapıda. Belirlenecek il başkanımızın bu sürece daha ciddi bir katkı sağlamasını ve bu uyumu arttırmasını umuyoruz.

Temayül sonuçları açıklanmayacak. Temayül sonuçları elimizdeki verilerden bir tanesi. Bu milletvekilliği adaylığında da karşımıza çıkan unsurlardan bir tanesi. Temayül tek belirleyici unsur değil. Elimizdeki önemli unsurlardan bir tanesi. Yaptığımız sahadaki çalışmalar var yüz yüze görüştüğümüz isimler var sivil toplum örgütleriyle görüşmeler var. Onların kanaatleri görüşleri alınıyor. Tüm bunlar arasında temayül bir tanesi. Kongre tarihi için bir taslak çıkardık. Cumhurbaşkanımızın programına göre belirleyeceğiz. Rize ve Trabzon’u birlikte Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapmak istiyoruz. Şubat ayı içinde kongrenin yapılmasını düşünüyoruz.

İl başkan adaylarımız daha yeni ortaya çıkmaya başladı. Ben adayım diyen herkesle görüşmeye çalışacağız. Ben il başkanlığı yaptım, teşkilat hassasiyetini iyi bilirim. Temayülden çıkan sonuçların ciddiye alınmadığına dair bir bilgi varsa ki bu bir bilgi değil. Temayül bizim için son derece önemli bir referans ve kaynaktır. Özellikle ifade ediyorum tek başına belirleyici bir veri değildir. Bu milletvekilliği adaylığı sürecinde de böyledir.

Ahmet Metin Genç; Siyaset iddialı olmayı gerektirir

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, temayül yoklaması sırasında Haber61’e konuştu.

Genç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Partimizi bir kongre sürecinde evvela asıl olan partimizin milletimizin kurduğu geçirdiği süreçlerde partimize yakışan bir kongre yapmak. Daha sonra ise şuan genel merkezimizin verdiği karar doğrultusunda benimde kanaatimce bu görevi başarıyla yürütmüş olan Haydar Revi bey başka bir göreve atanması takdir edildi. Hemen akabinde partimizin geleneklerinde olan temayül yoklaması yapılıyor. Ak partinin göreve talip olması noktasında olan ilgi alakası beni sevindiriyor. Birçok partili arkadaşımız bu göreve talip oluyor. Bunlar önemli ve güzel şeyler. Demek ki hala umut hala bizim partimizde. Partideki aday adaylarını uzlaştırıp bir adayla seçime girmek bir demokrasidir. Ama beni sevindiren ne kadar aday çok aday olması.

Ben 28 yaşında partiye il yönetici olarak girdiğimde 1 yıl sonra başkan olacağımı bilmiyordum.  Bu iş bir yolculuk dava olarak görmek lazım. Ülkemizin yüz yıl sonra yeniden daha büyük bir iddia ile ortaya çıkması için vazgeçmeyen iddialı insanlar olması lazım. Belki kısa vadede talep ettiğimiz görevler olmayabilir ama durmayı beklemeyi bilmek vazgeçmemek lazım. Siyaset iddia işidir iddialı olmayı gerektirir.

Başarılı bir il başkanımız var ondan bayrağı alacak başkanımızın da kucaklayıcı şekilde hareket eden bir yönetim anlayışını ortaya koyacak. Bayrağı daha da yukarıya taşıması lazım. Trabzon için sivil toplum örgütleriyle de iyi ilişkiler kurabilecek, basınla, diğer partilerle ve partililerle iyi ilişkilerde olması lazım.

2001 yılında Saddam’ın sarayında oturan bir Amerikalı subay vardı,  şuanda kendi saraylarında onlar nezdinde protestocu diyorlar ama onlar devrim için ortaya çıktı, aynı duruma düştü. Zulm ile abad olunmaz. Zulm ile abad olanın ahiri berbat olur. Böyle dünyanın gündemine gelirsiniz. Hani dünyanın lideriydi işte bu duruma düşersiniz. Bütün insanlığı esas alan bir anlayışla hareket edilmesi lazım. 10 sene sonra Çin ABD’nin epeyce önünde olacak. Kendi yönetim anlayışlarının sonucudur bu.  İnsanlarda patlama oluyor. ABD tıpkı AB gibi dağılma sürecine gidiyor.

AK Parti Trabzon eski il başkanı Ali Rıza Akdeniz;
Temayül teşkilatların düşüncelerini almak için yapılan bir çalışma. Bu çalışmanın neticesi bir oylama olmuyor, sadece bir görüş alınıyor. Genel merkez tarafından sonuçlar takdir edilecektir. Bunun faydası şudur, pandemi döneminde örgütlerin yavaşlamasının ardından bir hareketlenme getirir.
Bağlayıcı olmaması hesabıyla beraber verilen oylar bir görüştür. 
Bu partinin kuruluşunda emek vermiş çok insan var. Eğer hala bu partide emekleri devam ediyorsa onların görüşlerine önem verilmeli diye düşünüyorum. Bugünküler geçmişin zorluğunu yaşamamışlardır. Bu yönde bir değişiklik olabilirdi.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı, İl Başkan Adayı Selahaddin Çebi;


Partimizİn başlattığı 7. Olağan kongre sürecinde istişarenin en önemli adımı temayül yoklaması. Bir çok adım var ama en önemişi temayül yoklaması. Bir nevi bugün teşkilatımızın kantarına çıkıyoruz. Partimize Trabzonumuza hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti’nin içerisinde yıllardır siyaset yapan bir kardeşiniz olarak, dava adamı olduğumu ne zaman partimizi bize görev verirse onun yolunda mücadele veririz. O anlamda bundan önceki görevimde olduğum gibi eğer il başkanlığı görevi de tebliğ edilirse aynı heyecanla görevimizi yapacağız.
Temayül neticede genel merkezimizin birçok çalışmasından bir tanesi. Ve en önemlisi. Genel merkezde değerlendirilirken bir değerlendirme olarak önlerinde olacaktır. Başka unsurlar da olacak. Kurumsal bir yapısı var partimizin ve araştırarak en katkılı kim olacaksa onu tercih ediyor. Görev verilir verilmez önemli değil. 6 yıldır başarılı bir görev sürdüren Haydar Revi’ye başka bir görev verildi başarılar diliyorum. Çok adayın çıkması partimizin zenginliğidir. Hepsi bizim kardeşimiz arkadaşımız. Partiye hizmetleri olmuş dava adamlarıdır, memnuniyet vericidir.

Hakan terzioğlu;


Başkanımızın devam etmemesi gibi bir durum olursa adaylığımı açıklayacağımı çok önceden söylemişti. Ben 1996 yılından beri Trabzon merkezde yaşıyorum. 2010 yılında il başkan yardımcılığı görevini yapmıştım. Devamında Of’a ilçe başkanı olarak görevlendirildim. 9 yıl Of’a gidip gelerek siyaset yaptık. Of’ta partimizin çıtasını yükselttik, bayrağımızı en üst seviyeye çıkardık. Şehrimizin Of’u vakfiıkebir2i yok Trabzon bir bütündür. Bizim derdimiz hizmet edebilmekteir. Biz 7/24 hizmet etsek yine de yetmez.
İlgi gayet güzel. Partimizin kurulduğu günden itibaren görev almaktayız. Hiç ayrılmadan devam ettik ve bugün il başkanlığına aday olduk. Biz köy çocuğuyuz her hafta köye gider çay toplarız yaylaya çıkarız. İl  başkanlığı ilçe başkanlığından çok daha ayrı bir olay. Sürekli olarak şehrin taleplerini karşılayabilmek için ciddi şekilde mücadele etmek gerekir. 5 yıldır bunu Haydar Revi’de gördük. Ciddi bir mücadele yaptı. Onu tebrik ediyorum. Bu kolay bir şey değil. İnsanların öyle bir özgüveni var ki gece 11-12’de arar istediğini yaptırmak için söyler. Bunlar kolay değil.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün yaptığı açıklamada "Bugüne kadar girdiğimiz temayül sayısını unuttum, hayırlı olmasını diliyorum. Adaylarımızın hepsi ilimizi idare edebilecek nitelikte. O nedenle hangisi olursa bizim başkanımız." ifadelerini kullandı.

İl başkan adayı Enes Arslan (Ak parti Trabzon eski il yöneticisi)
Arslan yaptığı açıklamada "16 Ekim 2020’de mevcut il yönetiminden istifa ederek adaylığımı açıkladım. Birçok aday bulunuyor. Hepsi de bu görevi yapabilecek kabiliyette. Teşkilatta görev yapmışlardır. Ben de yıllarıdır teşkilatta birçok görevde bulundum. Her türlü bürokratik sıfattan bağımsız olarak il başkanlığında adayız. Biz böyle bir tercih yaptık. Genel merkezimiz de inşallah memleketimize güzel hizmetler verebilecek bir ismi seçecektir.
Temayüller teşkilatın ne tarafa meyil ettiğini gösteren bir süreçtir. Genel merkezimiz geçmiş dönemlerde de birçok kriteri değerlendirmeye almıştır. Özgeçmişiniz de kriterlerdendir, saha çalışması da bunlardan biridir. Gizli veya açık anket de olabilir." dedi

Zorluoğlu: İyi çalışacağımız bir il yönetimi çok önemli

Temayül yoklamasında görüşünü bildirmek için AK Parti Trabzon il binasına gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Haber61’e yaptığı açıklamada  “İyi çalışacağımız bir il yönetimi çok önemli” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu “Benim için yeni bir aktivite. Benim ilk temayül yoklama tecrübem oldu. Kendi kanaatlerimi şehrimiz için hangisi iyi olacaksa onula ilgili görüşlerimi aktardım. Bütün temayül yoklaması diğer unsurlar sonucunda parti genel merkezimiz şehrimiz için en iyi şekilde hizmet edecek başkan ve yönetim belirlenmiş olacak.

Zaman çabuk geçiyor. Neredeyse 2 yılı tamamladık kalan sürede çok iyi çalışacağımız bir il yönetimi çok önemli güç olacak. Şehrimize birlikte hizmet edeceğiz. Birbirimizle paylaşarak destek vererek bunu gerçekleştireceğiz. Koordinatörlük görevine atanan değerli başkanımıza da hayırlı olsun diyoruz Beraber 2 yıl görev yaptık.  Güzel günlerimiz oldu. Zaman zaman ufak tefek sıkıntılar olmakla birlikte genel itibariyle güzel çalışmalar yaptık birlikte.” Şeklinde konuştu.

AK Parti Meclis üyesi Murat Üçüncü: Tüm arkadaşlarımız bu işi yapabilecek seviyede.
AK Parti Meclis üyesi Murat Üçüncü temayuül sırasında yaptığı açıklamada "Genel merkezimizin verdiği kararlar doğrultusunda il başkanımız başka bir göreve verildiğinden dolayı yeni dönem için il başkanı seçilecek.  Partimizin geleneğinde temayüllere önem verilir. Bütün dönemlerde yapılmıştır. Partimiz bizlerin düşüncelerini salmak için temayüller yapılmıştır. Çıkacak olan sonucu genel merkezimiz değerlendirecektir. Adayların hepsi bu işi yapabilecek arkadaşlar. Şuana kadar görev yapmış başkanlarımızdan Allah razı olsun, bundan sonra yapacak olana da başarılar diliyorum. Şuana kadar okuduğumuz kadarıyla tüm arkadaşlarımız bu işi yapabilecek seviyede." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman: İnşallah hayırlısı olur.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman "Temayül, il başkanının belirlenmesinde kriterlerden bir tanesini olduğunu genel merkezimizin yöneticileri izah ettiler. AK Parti’de İl başkanlığı yapabilecek nitelikte arkadaşlar var. İl başkanımız gayet başarılıydı, daha başarılı olabilecek bir teşkilat yapısı kurulmuş olur inşallah hayırlısı olur." ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Hüsnü Akkan: Temayül bu işin bir kısmı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Hüsnü Akkan yaptığı açıklamada "Temayülde il başkanı olarak görmek istediğimiz 3  ismi sırasıyla yazdık. Temayül bu işin bir kısmı. Tek başına belirleyici değil. Aday olmuş isimlerden 3 tanesini yazdık. Hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu: Tüm teşkilatımıza hayırlı olsun
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu haber61'e yaptığı açıklamada "Temayül tüm teşkilatımıza hayırlı olsun. Temayüller Teşkilatların birlik beraberlik içerisinde gönülden destekledikleri üyelere oy verdikleri günlerdir. Bugün de yine böyle bir gündeyiz. İl başkanlığı ile alakalı bu uygun, yapabilecek olan gönlümüzden geçen 3 tane ismi yazdık. 
Biz teşkilatların tabanından gelen birisiyiz. Ben yıllardan beri AK Parti’de görev yapan Gençlik kollarından bu tarafa bir çok görevde bulunan bir kardeşinizim. Teşkilatımızın teveccühü bizi mutlu ediyor, potansiyel olarak aday gördüler. Mevcut bir görevimiz var, bu nedenle alenen bir adaylık açıklamak istemedim. İl başkanlığı teşkilatın en üst aşamasıdır, bu görev teşkilat mensupları için onur vericidir. Bu görevden kaçma lüksümüz yok, teşkilatımız teveccüh gösterdikten sonra genel merkezimiz de görev verdiği takdirde elimizi taşın altına seve seve koyarız." ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş:Çok değerli adaylarımız var
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş "Seçilecek olan başkana şimdiden başarılar diliyorum. Öncelikle temayülleri biz çok önemsiyoruz. Çok değerli adaylarımız var. Hepsi partimize hizmet etmiştir. Genel merkezimizin vereceği karar sonucunda yeni il başkanımız belli olacaktır. 
Pandemi sürecindeyiz, bu dönemde kongreler ertelendi. Genel merkezimizin verdiği karar sonrasında kongre tarihi belli olur." ifadelerini kullandı.

Haydar Revi veda mesajı yayınlamıştı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında görevlendirilmesi dolayısıyla açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Genel Merkez Teşkilat Başkanlığını Karadeniz İl Koordinatörliğü görevine atanan Revi yaptığı açıklamada "AK Parti bir dava partisidir. Biz liderimiz Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizleri Karadeniz Bölge İl Koordinatörü olarak görevlendirmesinden dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirten Revi "AK Parti Trabzon İl Başkanı olarak 6 yıldır görev yapıyorum. Allah'a şükürler olsun ki görevimi layıkıyla yerine getirdiğim düşünüyorum. Girdiğimiz bütün seçimlerde başarı elde ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı mahcup olmamak, davamıza bir halal getirmemek İçin gece gündüz çalıştık. Bütün bu çalışmaların neticesinde kıymetli Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Karadeniz Bölge İl Koordinatörlüğüne görevlendirildim. Her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Karadeniz Bölgesi il koordinatörlüğünde görevlendirmesi dolayısıyla İl başkanlığına aday olmayacağını ifade eden Revi "Bölge İl Koordinatörlüğüne görevlendirilmem nedeniyle yapılacak il kongresinde aday olmayacağım. Teşkilatlarımıza ve üyelerimize duyurur, değerli dava arkadaşlarıma ve kıymetli hemşehrilerimize bugüne kadar vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim. Saygı ve hürmetle sizleri selamlıyorum."dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler