AK Parti Trabzon'da şok istifa! Aday gösterilmeyince...

Trabzon'un Dernekpazarı AK Parti ilçe başkanı belediye başkan adayı gösterilmeyince istifa edip bağımsız aday oldu.

AK Parti Trabzon'da şok istifa! Aday gösterilmeyince...

AK Parti, Trabzon’da ilçelerdeki belediye başkan adaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir organizasyon ile tanıtacak. Dün gece saatlerinde listenin son şekli belli oldu ve isimler netleşti.

AK Parti’nin İlçe Belediye Başkan aadaylarının belli olduğu listeye ilk tepki Dernekpazarı’ndan geldi. Mevcut Belediye Başkanı DR.Mehmet Aşık’ın aday gösterilmesinin ardından AK Parti ilçe başkanlığı yapan ve istifa ederek aday adayı olan Zeki Avni Usta, aday gösterilmemesinin ardından partisinden istifa ederek bağımsız aday olacağını açıkladı.

Zeki Avni Usta yaptığı açıklamada “Ak Parti’ye oy kaybettiren başkan seçtirdiler. Sayın Cumhurbaşkanının ilçemize sevgisini suistimal eden birilerinin hatırına, birilerinin adamı diyerek başkan seçtirmek zorunda kaldılar. Biz de bunlara tepki olarak bağımsız aday olduk”

Başkan Zeki Avni Usta istifa nedeni olarak “Dernekpazarı’nda bağımsız aday olmak için Ak Parti üyeliğinden Pazartesi günü istifa edeceğim ” dedi.

Dernekpazarı’nda Zeki Avni Usta Bağımsız aday olacağını resmen beyan etti. Dernekpazarı’nda üç dönem AK Parti İlçe Başkanlığı Zeki Avni Usta, Pazartesi günü itibariyle AK Parti’den istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olacağını ve bu vesileyle AK Parti’den istifa edeceğini belirtti.

Usta yaptığı açıklamada; “Ak Parti şimdiye kadar İlçemizde kendi teşkilatından, Partimizin siyasi davasından olan belediye başkan adayı çıkartılmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın İlçemizdeki sevgisini suistimal ederek birilerinin hatırına birinin adamı diye aday gösterilip, vatandaşlarımıza seçtirmek zorunda bıraktılar. Ak Partiye oy kazandırmayan oy kayıp ettirerek başkan seçtirdiler. Biz de bunlara tepki olarak bağımsız aday olduk. Dernekpazarılı hemşehrilerime tercih hakkı sunuyoruz. Hizmet için aday oluyoruz, saltanat için değil. Bizlerin referansı birileri değildir. Bizim Referansımız Dernekpazarı halkıdır. Biz de halkın adayıyız. Biz de hemşerilerime güvenerek ilçede ikamet eden herkesin bildiği tanıdığı kolay ulaşabildiği hemşehrilerimin bir kardeşleri olarak kendimizi hemşehrilerimizin onayına sunuyoruz. Şahsımın Belediye Başkanlığını yapabileceğime inanıyorlarsa oylarına talibim. İlçe Başkanlığım döneminde yaptığımız gibi kimseyi ötekileştirmeden 14 Mahallemizi ayrıştırmadan hizmet etmek ve adamına göre değil herkese eşit ve adaletli hizmet sunmak için icraat Makamı olan Belediye Başkanlığına Bağımsız aday olarak talip oldum. Partili Partisiz siyasi görüşü farklı olan Dernekpazarılı hemheşrilerimin oylarına talibim. Karar Dernekpazarılı hemşehrilerimin Takdir Allah'tandır. Şimdiye kadar bizleri her alanda destekleyen beni yalnız bırakmayan Dernekpazarılı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber