AK Parti Trabzon'da işler karıştı! Büyük kriz kapıda!

Murat Zorluoğlu’nun ‘yeni yönetim’ anlayışı AK Parti’de kıyameti kopardı.

AK Parti Trabzon'da işler karıştı! Büyük kriz kapıda!

HABER61 - HABER SERVİSİ - ANALİZ HABER | LEVENT USTABAŞI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kendisi gibi AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan görevi almasının ardından, büyükşehirde görevden almalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde tepedekileri ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yakın isimlerin tamamını görevden alıp yetkisiz hale dönüştüren Başkan Murt Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl yönetimini isyan ettirdi.

İL BAŞKANINA ÖFKELERİNİ DİLE GETİRDİLER  

İl Yönetimine şikayetler giderken, AK Partili yöneticiler, "AK Parti’de emek vermiş, bir çok ismi, sanki HDP yada başka partiliymiş gibi sürgüne göndermek, yetkisiz sorumsuz bırakmak ne demektir? Bu adamlar işini mi yapamıyorlar? Neden insanlara bu şekilde davranıyorsunuz? Bunu CHPli eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu bile yapmamıştı!" diyerek il başkanı Haydar Revi’ye şikayet ettiler.

VEKİLLERLE ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI YAPILDI 

AK Parti İl yöneticilerinin ayaklanmasını İl Başkanvekili Hasan Dilekoğlu da durduramadı! Yaşanan krizle alakalı Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu bekleniyor. Son görevden almalarda İnsan Kaynakları Daire Başkanı ve TİSKİ Özel Kalem Müdürü aynı zamanda AK Parti Trabzon Merkez İlçe Kurucu Kadın Kolları Başkanı Berrin Soygenç’in de yer alması AK Parti kanadında bardağı taşırdı.

CUMHURBAŞKANINA ŞİKAYET EDECEKLER

AK Partili bazı yöneticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a giderek Başkan Murat Zorluoğlu’nu şikayet etme konusunu vekillerle yapılacak toplantıda gündeme getirecekler. Bazı AK Partili yöneticiler de, “Başka kapalı kutu gibi. Oraya seçilmesi için uğraş verdik ama iletişime geçecek bırakın yeni yönetici yanına almayı, olanları bile görevden aldı. Yada sürdü! Böyle şey olmaz! Buna daha fazla müsade edemeyiz. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu bize aratır oldu” diyecekleri öğrenildi.

AK Parti ve Zorluoğlu arasında ipler kopma noktasına geldi.

 YENİ ATAMA ÇAYIRLI OLDU

Görevden almaların yerine dışardan isimler getirilirken en son TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın yakın çalışma arkadaşı, Strateji Daire Başkanlığı görevine Van VASKİ’den Emrah Çayırlı getirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
94 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler