AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Demirtaş: “Biz bu işin mutfağında yetiştik”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Demirtaş’tan Haber61’e ziyaret.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Demirtaş: “Biz bu işin mutfağında yetiştik”

Haber61 – Haber Servisi – AK Parti Trabzon’da kongre süreci devam ediyor.

Bir çok ilçede kongreler yapılırken sonucu en çok merakak edilen ilçe ise Ortahisar olarak dikkat çekiyor. Mevcut İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın 3 dönem kuralı dolayısıyla aday olamadığı İlçe başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim Halil İbrahim Demirtaş oldu.

AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi 25 Ekim Pazar Günü saat 13:00'de Beşirli Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

Haber61’i ziyaret eden Halil İbrahim Demirtaş Genel Müdür Ergun Hardaloğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı ile sohbet etti.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkan Adayı Halil İbrahim Demirtaş: “Biz bu işin mutfağında yetiştik”

Ziyaretinde açıklamalarda bulunan Demirtaş şunları söyledi;

ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN TEK KİŞİ BENİM

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Trabzon özelinde gerek Ortahisar olsun gerek il kongrelerinde olsun çok hareketli geçtiği dönemlerde olmuştur. 2020 yılında da bu hareketli geçen bir süreç yaşıyoruz. Bu da bizim adaylığımızı açıklamamızla oldu. Esasen burada Temel Altunbaş başkanımızın 9 yıllık süreci tamamladığından genel merkez tarafından devam edilmeyeceği kararı alındıktan sonra ortaya çıkan bir süreç bu. 3 dönem kuralı bu. Bu kural olmamış olsa böyle bir hareketlilik olmayacaktı. Bu süreçten sonra da aday adayları ortaya çıktı. Aday olduğumuz zaman da ister istemez bir hareketlilik meydana geliyor. Bunlar da teşkilat açısından da güzel şeyler. Tüm teşkilatımızdaki birimlerle iletişim haline giriyoruz ve teşkilatta da bir hareketlilik oluyor.  Bunu da bugünlerde görüyoruz zaten. Şuanda adaylığını resmi olarak açıklayan kişi benim. Adaylını Ortahisar ilçe başkanlığına adayım cümlesini açıklayan tek kişiyim. Şuanda diğer bir arkadaşımız Yasin Aydın arkadaşımızda herhalde bu saatlerde adaylığını açıklıyordur. Üçüncü bir aday yok. Aday olduğunu açıklamayıp, adaymış gibi çalışan arkadaşlarımız da var. Belki çalışmalarını bitirdikten sonra açıklayacaktır. Bu da bir taktik. 

BİZ BU İŞİN MUTFAĞINDA YETİŞTİK

Biz 2004 yılında askerden geldikten sonra partinin mutfağına girdik. Mutfağı dediğim yer de gençlik kolları teşkilatı, ben gençlik kolları teşkilatında yedek üyeydim, asıl listede değildim. Daha sonra asıl listeye geçtim ve orada çalışmalar yaptım. Biz bu işin mutfağında yetiştik, bu hamuru arkadaşlarımızla birlikte yoğurduk. O yüzden biz bu teşkilata yabancı değiliz. 2009 yılında da belediye meclis üyesi oldum, en genç meclis üyesi olanlardan biriyimdir. Biz bu partide görev almış, görev yapmış bütün il başkanlarımızla, bütün milletvekillerinizle, bakanlarımızla, belediye başkanlarımızla birlikte ben çalıştım. Bunlara çalışan insanın tabana uzak olma ihtimali olabilir mi.

HİÇBİR ZAMAN ARKAMA BİRİNİ ALARAK BEN ADAYIM DEMEDİM

Ben aday olacağımı açıkladığım zaman sadece il başkanımdan izin aldım. Ne il başkanıma, milletvekillerimize ben aday olmak istiyorum beni destekler misiniz cümlesini kurmadım. Başkanlık yapabilme kapasitesini hissettiğim an, aday olabilecek olduğumu hissettiğim an aday olurum. Ben şu cümleyi kullandım; Ahmet başkanıma da hepsine, “ben sizden destek istiyorum” dedim. Ama “biz seni destekliyoruz, senin arkandayız” bunu demenizi beklemiyorum dedim. Ben sadece “sizin görüşünüz sorulduğu anda elinizi vicdanınıza koyup, bu işi yapabilir mi yapamaz mı” demenizi bekliyorum dedim. Hiçbir zaman arkama birini alarak ben adayım demedim. 

GENEL MERKEZ İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR

Genel merkezimiz bu işi ince eleyip sık dokuyor. Koordinatör milletvekilimiz, burada gerekli bütün çalışmalarını gerçekleştiriyor. Gerek teşkilatta temayül yoklaması olsun, partinin geçmişinde ilçe başkanlığı, il başkanlığı yapmış kanaat önderleriyle görüşüyor. Ve bunların çerçevesinde de bir rapor hazırlıyor. Bu raporu da en iyi şekilde kendi gözlemleri ile, genel merkezden gelen büyüklerimizin de vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda, rapor hazırlanıyor ve bu rapor gerçekçi bir rapor.

İLK YAPACAĞIM ŞEY...

Başkan olduğum da ilk yapacağım şey Ortahisar teşkilatını mahalle başkanlarımızdan yöneticilere varıncaya kadar, toplayıp istişare yapmaya planlıyorum. İlk yapacağım şey budur.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber