Ahmet Metin Genç'ten Boztepe'deki Viyadük açıklaması

Ahmet Metin Genç Boztepe’deki viyadük konusunu yorumladı "Az hasarla silüet bozulmasın!"

Ahmet Metin Genç'ten Boztepe'deki Viyadük açıklaması

Haber61/Haber Servisi

Ahmet Metin Genç Boztepe’deki viyadük konusunu şöyle yorumladı;

Az hasarla silüet bozulmasın!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları bugün başladı. Yeni dönemin ilk meclis toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Toplantıda sürpriz ziyaretçiler de vardı.

Biri AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş..

Diğeri CHP İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da izledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç nesli toplantısında soruları yanıtlarken ilginç çıkışlar yaptı.

CHP’li üye Cüneyt Zorlu, Boztepe’deki viyadük çalışmasıyla ilgili tepkileri gündeme getirdi.

Bu konu hakkında görüşlerini açıklayan Başkan Ahmet Metin Genç, “Ben hem Meydan hem de itfaiye kavşağı ile aynı düşünüyorum. Şu an yetkim olsa İtfaiye kavşağını kaldırırım. Şehir içinde ki biraz yerleşti. Yanlışsa da kitabın ortasında konuşmak lazım. Meydan’da ki viyadüğün ciddi manada araç sirkülasyonu görüyor. Ama itfaiye kavşağında ki görmüyor. Bunu alenen söylüyorum.

Boztepe ile ilgili konuyu Karayolları Genel Müdürüyle konuştum. Doğru o görüntü gözümüzü de, gönlümüzü de yoruyor. İdealini, alternatifi olarak arayıp sizin de söylediğiniz çalışmayla biraz yamaca tünelle olabilir mi?

Varsa alternatifler çalışılabilir mi? Bununla ilgili çalışma yürütülüyor. Ama nereye evrilecek net bir şey söyleyemem. Boztepe’nin siluetine mutlakta halel gelecek. Ama en az olacak şekilde bununla ilgili Karayolları Genel Müdürü çalışma yürütüyor.

İnşallah ez hasarla beraber ora da ki silueti en az şekilde halel getirecek şekilde yürütülür” dedi.

CHP’li üye Cüneyt Zorlu daha sonra, “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları esnafında İncirlik Camiine Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini asmışlardır.

Kendilerine bu cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Basında ve sosyal medyada yer aldığı şekilde müftülük tarafından yetkili kişi “bayrak yerinde kalsın o resmi oradan indirin” demesini esefle kınıyorum.

Bu haksızlığı protesto ediyor duygu ve düşüncelerinizi merak ediyorum” diye sordu.

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç ise özetle şu şekilde konuştu:

“İncirlik Camii konusu polemik konusu olmaması gereken konu. Ben bu işin dini konusunda da eğitim alan bir arkadaşınız olarak görüşlerimi şöyle açıklayabilirim.

Mabetlerde resim figür olması caizliği noktasında sakıncalı.

Bu somut olaya baktığımızda burada caminin ibadete engel olacak alanına Atatürk posteri asılmamış. Kıble güzergahına asılmamış. Batı kısmına asılmış.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle asılmış.

İyi de yapılmış.

Hiçbir kimsenin bu posteri indirme hakkı yok.

Türk Bayrağı ile posterinin asılması gurur verici.

Devlet adına kamu adına o resmi indirin şeklinde beyanat verilmişse, aynı şekilde bende kınıyorum. Bunun başka şekilde izahı olmaz”

Başkan Genç’in bu sözleri mecliste alkışlarla karşılık buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber